Articol publicat pe www.desprespa.ro

De saptamana trecuta am placerea si onoarea sa scriu cate un articol saptamanal pe site-ul www.desprespa.ro asa cum spun realizatorii acestui adevarat fenomen: „ghidul tau in tainele starii de bine, ale relaxarii, ale echilibrului intre lumea zbuciumata in care traim si linistea interioara.”
Informatiile pe care le gasesti in  Desprespa :

– „articole informative,  eBook-uri si ghiduri gratuite despre: tratamente spa,  wellness, sanatate, mentinerea unei stari de echilibru, preventie prin metode non-invazive…”

www.desprespa.ro este „singurul portal din Romania care aduce in acelasi loc cele mai renumite SPA-uri din tara., acestea sunt prezentate pentru a-ti facilita alegerea SPA-ul care ti se potriveste cel mai bine in functie de tipul si localizarea centrului spa si de metoda cea mai potrivita de relaxare pentru tine „.

– prezentarile produselor profesionale utilizate in SPA-uri sau a produselor pe care le puteti utiliza in propria locuinta, – pagina de FaceBook si alte retele sociale destinate comunitatii SPA din Romania.

–  workshop-uri si petreceri SPA –  care sunt organizate in cate un centru SPA care  corespunde cel mai bine solicitarilor tale, dar si prin gama de carduri cadou SPA – care-ti permit sa daruiesti si prietenilor cateva clipe de relaxare si detasare totala.

Saptamana aceasta va prezint cateva informatii despre radiatiile UV si cum ne protejam de ele

Plaja, soare, mare, vacanta, sunt caracteristicile estivale, ce le asociem cu un bronz frumos si spun DA, pentru obtinerea acestui bronz in conditii optime, de siguranta fata de actiunea daunatoare a radiatiilor ultraviolete (UV).

Am hotarat sa incep cu acest subiect deoarece suntem in plina vara, suntem tentati sa ne bronzam rapid, dar pentru aceasta consider ca trebuie sa intelgem ce sunt radiatiile ultraviolete sau UV, cum se impart ele in 3 categorii, in functie de lungime de unda.

1. Radiatiile UV-C sunt de regula absorbite de ozon, dar stim cu totii ca in ultimii ani stratul de ozon este tot mai rarefiat. Aceste radiatii sunt cele mai daunatoare datorita mutatiilor cromozomice ce se pot produce in piele.

2. Radiatiile UV-B sunt cele care patrund in atmosfera in cantitati mai mici, sunt cele care stimuleaza sinteza melaninei, dar produc eritremul solar, inclusiv arsuri, aceste radiatii sunt cele care pot produce canceul de piele.

Radiatiile UV B sunt cele care activeaza provitamina D in piele si o transforma in Vitamina D, vitamina esentiala vietii.

3. Radiatiile UV-A produc inrosirea pielii si au efecte negative asupra sistemului imunitar. Prin expunerea repetata si intensa la soare (in ani) ele determina accelerarea imbatranirii pielii, uscarea ei si aparitia prematura a ridurilor. Aceste radiatii sunt de asemenea raspunzatoare de aparitia cancerului de piele.

Protectia orgamismului la radiatii UV se realizeaza datorita pigmentului natural melanina, cea care absorbe radiatiile in stratul superior al pielii.

Melanina este substanta care da culoarea pielii (mai inchisa sau mai deschisa) si cea raspunzatoare de formarea bronzului. Persoanele cu pielea deschisa au si secretia de melanina mai redusa, ceea ce determina un sistem de apararea al organismului mai scazut, decat al persoanelor cu pielea inchisa la culoare.

Am subliniat aceste pericole fara sa uit insa de beneficiile si placerea bailor de soare daca acestea se fac cu moderatie, cu precautie si neaparat cu solutii de protectie solara.

Stim cu totii ca soarele imbunatateste sistemul imunitar, amelioreaza boli reumatice, iar sinteza vitaminei D, cea care ajuta la fixarea calciului se realizeaza doar in prezenta razelor solare.

Bucuria ce o aduce soarele, determina si sinteza acelui hormon ce aduce o stare sufleteasca excelenta si binedispune.

Protectia suplimentara fata de UV B si UVA se face cu creme si lotiuni care sunt constituite din ingrediente naturale cu factori de protectie solara (SPF) intrinseci si cu anumiti compusi chimici non toxici care pot bloca si reflecta radiatiile ultraviolete.

Propun pentru aceasta ingrediente naturale care constituie adevarate filtre solare fízice si care protejeaza impotriva radiatiilor solare, reflecta lumina si creiaza o bariera protectoare pe piele.

Ingredientele active din cremele naturale de protectie solara sunt: OXIDUL DE ZINC si DIOXIDUL DE TITAN, excelente filtre naturale fizice pentru radiatiile UVA şi UVB.

Acesta melanj complet non-toxic constituit din dioxidul de titaniu și oxidul de zinc absoarb si reflecta o parte importantă a razelor UVA și UVB.

Likes(1)(0)