Maria Mihaiu pentru emisiunea Tinerete fara batranete DIGI 24 TV

Celulita este un proces de stocare al grasimilor in celule grase, adipoase, aceste celule marindu-si volumul de cca 60 de ori si comprimand astfel vasele de sange din vecinatatea lor, conduc la un drenaj incetinit, deficitar, la tesuturi subutanate inflamate cu aspect inestetic.

Factorii ce contribuie la acest fenomen: alimentatia sau factori hormonali.

Metode de combatere in stadiile incipiente:

–      Sport;

–      dieta sanatoasa;

–     masajul anticelulitic.

Masajul anticelulitic se face cu scopul de a stimula circulatia limfatica din zonele afectate de celulita,  efectul dorit se obtine daca se folosesc creme naturale din ingrediente ce au rolul de a stimula circulatia sanguina si limfatica, au rol drenat, de detoxifiere si regenerare a tesuturilor, hranesc si hidrateaza pielea in profunzime.

Ingredeientele cu un pronuntat rol anticelulitic sunt unele uleiuri esentiale ce se adauga in uleiuri si unturi naturale purtatoare de principii active ce regenereaza tesuturile si stimuleaza procesele fiziologice ale pielii.

Untul de cacao – sau Theobroma cacao, 30%

„Cacao – un cuvant colorat si dulce, in acelasi timp, care ne scoate din Mintea noastra si ne transporta direct in Inima” afirma David Wolfe, cercetator, expert in ciocolata. Untul de cacao, contine teobromina si cofeina cu efect lipolitic de degradare a lipidelor din adipocite. Mai contine antioxidantii omega 3 si omega 9 si resveratrol.

Untul sau uleiul de cocos – 20%

Catifeleaza, hidrateaza si hraneste pielea deterioarata, contine acizi grasi esentiali, vitamina A si vitamina E.

Ulei de chimen negru, 10% stimuleaza regenerarea tesuturilor, recomandat in masaje pentru antrenarea sistemului sanguin.

Ulei de macadamia – 10% reface pielea deteriorata, cu vergeturi, cicatrice, este drenat limfatic si circulator, protector capilar si cutanat.

Ulei de germeni de grau – 10%, protejeaza si hraneste pielea. Regenereaza celulele nou , continut ridicat de vitmina E, continut ridicat de antioxidanti si fitosteroli, este elasticizant si reda femitatea pielii.

Ulei de borago 10 %– proprietati de regenerare cutanata, restaureaza elasticitatea si fermitatea pielii.

Ulei de fenicul – 4 % datorită efectului său drenant, se folosește ca ingredient în uleiurile de masaj anticelulitice și de slăbire, acționând sinergic împreună uleiul esențial de Grapefruit 0.5% și Lămâie.  0,5% care întăres capilarele și combat senzația de picioare grele, drenează limfa și ameliorează celulita prin masaj. Uleiurile de lamaie si grapefruit sunt fotosensibile ( nu va expuneti la soare) si se folosesc doar diluate intr-un ulei vegetal.

Ulei essential de salvie 2% este lipolitic, anticelulitic, cicatrizant cutanat, excellent in remodelare corporala.

Ulei esențial de cedru 2%  recunoscut pentru proprietățile sale drenante și lipolitice, prin urmare ingredient important al uleiurilor de masaj anticelulitice. Are rol decongestionant venos, tonic si  circulator, in același timp, are rol cicatrizant și antifungic. Recomandat pentru retentii de apa si edeme.

Ulei essential de lemongrass 1% ameliorează circulația sanguina fiind vasodilatator, luptă împotriva celulitei, are efect calmant și antiinflamator, este tonifiant pentru țesuturi și combate slăbiciunea musculară, reglează transpirația excesivă.

Ulei essential de scortisoara 0,5% stimulator circulant, excelent pentru masaj incazitor in celulite.

Cafeina de origine vegetala – este fermizana, faciliteaza dizolvarea depozitelor adipoase.

Fiind insolubila in ulei nu se poate folosi in aceasta formula, de asemenea este toxica daca este ingerata, ingredientul se foloseste cu mari precautii pentru a nu fi inhalat accidental.

RETETA

UNT DE CACAO                               –  30%

UNT DE COCOS                               – 20 %

ULEI DE GERMENI DE GRAU         – 10 %

ULEI DE MACADAMIA                    – 10 %

ULEI DE CHIMEN NEGRU               – 10 %

ULEI DE BORAGO                            – 10 %

Ulei de fenicul                                       – 4 %

Ulei de salvie                                        – 2 %

Ulei de cedru                                        – 2 %

Ulei de lemongrass                                – 0,5 %

Ulei de scortisoara                                – 0,5 %

Likes(3)(1)