Articol publicat pe www.desprespa.ro

Am citit recent un articol in The Fashion Thelegraph in care, conform studiilor, frantuzoaicele de 40 de ani arata in medie, cu 7 ani mai tinere decat locuitoarele Regatului Unit al Marii Britanii.

Studiile efectuate si de cei de la Escentual.com spun ca acest fenomen este datorita asimilari rapide si timpurii a produselor de ingrijire a fetei, folosite de catre frantuzoaice inca de la varsta de 15 ani.

Ceea ce este interesant, procentul de 89% dintre femeile britanice, care au dezvaluit ca recunosc acest fenomen si faptul ca frantuzoaicele isi poarta mai cu gratie varsta, isi pastreaza sanatatea si supletea pielii.

Portalul de produse de ingrijire, Escentual.com, confirma faptul ca nu doar folosirea foarte devreme ( de la 15 ani) a produselor anti-imbatranire, dar si sumele foarte mari de bani pe care le cheltuie frantuzoaicele pentru achizitionarea acestor produse, sunt dovada ca frumoasele galeze platesc oricat pentru o piele si un ten frumos in comparatie cu anglo-saxonele.

In Franta, o fata va incepe sa utilizeze o crema anti-imbatranire inca de la varsta de 15 ani, iar in Marea Britanie abia pe la 25 de ani doar unele incep sa foloseasca produsele anti-imbatranire, multe lasand sa treaca anii pana cand este prea tarziu ca prin mijloace eficiente si blande sa mai faca ceva ca sa previna aparitia semnelor trecerii anilor.

Din pacate in Romania tendinta este aceiasi ca si in Marea Britanie, majoritatea femeilor tinere evita produsele inofensive anti-age, care ar putea avea un efect de mentinere a sanatatii si integritatii pielii. In schimb exista un segment – ma refer aici la acelea care au o expunere mediatica si care adopta metode agresive, de cele mai multe ori cauzatoare de efecte ireversibile in timp, acestea „promoveaza” in necunostinta de cauza, sau din motive mercantile diferite proceduri invazive, care afecteaza negativ metabolismul pielii.

Revenind in Franta, aceasta este campioana absoluta pe mapamond, in ceea ce priveste cheltuielile cu produsele de ingrijire a pielii, cifrele arata ca se cheltuie 1,9 miliarde lire sterline pe an, in comparatie cu doar 854 milioane lire sterline in Marea Britanie.

Sa vedem parerile si sfaturile unor experte din domeniu, pentru The Fashion Telegraph:

– Emma Leslie, experta in ingrijirea a pielii de la Escentual.com spune ca femeile britanice folosesc produsele anti-age „ prea putin si prea tarziu”.

– Katy Young, Editor la The Fashion Telegraph, marturiseste ca este dependenta de produsele de ingrijire de ani de zile, urmarind tot ce apare in domeniu si folosind cu asiduitate produsele de buna calitate pentru ingrijirea pielii. Katy spune ca: „este ca un drog aceasta dependenta pentru care a afectat timp si bani, insa si tenul meu arata foarte bine” ea ne marturiseste ca foloseste de ani de zile: „ creme anti-age cu acid hyaluronic care-mi hidrateaza si hranesc fata” .

– Kate Shapland, Editor The Fashion Telegraph Magazine, de peste un deceniu, experta in marci si produse cosmetice, este la curent cu in tot ce apare nou in domeniu ea ne marturiseste un mic secret: ” am un ritual, chiar unul simplu, care implica o demachiere riguroasa si apoi imi place sa aplic pe ten o crema de noapte grasa, desi risc sa patez fata de perna cu o fata asa onctuoasa”.

– Rosie Millard, Jurnalista la The Telegaph si corespondent BBC, calator pasionat in intreaga lume, ea spune: „Sunt o antifumatoare de 47 ani care circula in mod frecvent in toata lumea, in toate conditiile meteorologice, iar problema mea uscarea extrema a pielii in special dupa folosirea oricaror spumante de baie sau a detergentilor lichizi” . Solutia? „ Un regim simplu, evit orice produse care conțin un sulfati si pe cat posibil spumantele de baie si utilizez manusi la bucatarie”.

Cateva pareri de bun simt, foarte simple si eficient de realizat.

In ceea ce ma priveste spun tot timpul clientelor si elevelor mele ca pielea noastra ar trebui asociata cu „gazonul engelzesc”, deoarece acesta arata asa de bine deoarece este udat si ingrijit constant de peste 300 de ani, la fel si pielea noastra si in special tenul trebuie hranit si ingrijit constant si corect, de la varste foarte fragede.

Bibliografie: The Fashion Telegraph

Likes(0)(0)