Se presupune ca parfumurile au aparut inca din preistorie, istoria lor impletindu-se cu istoria civilizatiilor antice, fiind considerate simbolul nobletei, iar fascinatia lor a ramas pana in zilele noastre.

Parfumul – acest minunat elixir este un amestec de uleiuri esentiale, compusi aromatici, agenti fixativi si solventi.

Ingredientele principale ale parfumurilor din antichitate erau uleiurile esentiale, ca dovada, acestea au fost descoperite in piramidele egiptene ce datau de peste 3000 de ani. Hippocrates vorbeste despre esentele plantelor si masajele cu uleiuri esentiale, mentionand efectele benefice ale acestora asupra starii generale si a bunei dispozitii. Romanii asociau uleiurile esentiale si aroma placuta a acestora cu bunastarea si succesul.

Parfumurile naturale sunt un melanj bogat de compusi aromatici ce nu pot fi imitati de parfumurile sintetice.

Piramida olfactiva sau cum percepe nasul nostru parfumul se clasifica in :

– note de varf, primele pe care le percepem cand simtim un parfum, dureaza intre cateva minute si cateva ore;

– note de mijloc, reprezentative pentru parfum, cele care dau identitatea parfumului si persista cateva ore;

-note de fond, sunt cele mai putin volatile, fixeaza notele de mijloc si de varf si fac ca parfumul sa persiste mai mult timp. Aceste note persista de la cateva ore pana la cateva zile.

Compozitia unui parfum se constituie dintr-un :

– suportul care poate fi un ulei sau alcool pur;

– melanjul de uleiuri esentiale si extracte absolute ;

– componentele de fixare: pudra sau extractul CO2 care in acest caz va fi din extractul de Iris. 

Parfum floral iasomie si iris – 100 ml

– 2% Ulei esential pur de Bergamota – nota de varf PROASPATA de bergamota are efect de  revigorare, excellent pentru stimularea spiritului si a mintii.

– 0.6% Ulei esential pur Lamaie – nota de varf;

Acestea sunt esente citrice si se combina excelent Iasomia, cea care da nota definitorie a acestui parfum.

–  1.2% absolut de iasomie de Sambac – nota de mijloc, mireasma cunoscuta ca si afrodiziac, iasomia, aceasta regina a florilor,  este indicat sa fie culeasa noaptea cand mireasma sa este foarte intensa. Iasomia de sambac sau iasomia arabica are o aroma foarte intensa si distincta prin notele verzi-ierboase, mirosul iasomiei este floral si proaspat cu note dulci.

– 0.4% Extract CO2 de Iris – nota de fond si componenta de fixare a celorlalte note, este o nota florala cu mireasma  rece,  lemnoasa,  insa o mireasma fina.

– 1% vitamina E pentru conservare.

Aceste extracte pot fi amestecate si mixate impreuna cu un mixer iar apoi se adauga in uleiul suport, in acest caz uleiul de macadamia, sau se adauga pe rand in uleiul de macadamia si se agita foarte bine sticla pana la completa omogenizare.

– 94.8% ulei de macadamia rafinat, acest ulei fiind suportul acestui parfum.

Uleiul de macadamia rafinat patrunde rapid in piele nelasand urme grase, acest parfum se poate aplica prin masare usoara pe gat si pe decolteu, iar pe langa parfumul floral delicat va avea si un rol hranitor si protector. 

Acest parfum uleios poate fi aplicat pe fata si pe corp .

Precautii: Uleiurile esentiale citrice sunt fotosensibilizante, de aceea nu se recomanda expunerea la soare dupa aplicarea pe piele a acestui parfum.

Nota: Parfumul se lasa cel putin o saptamana la macerat, notele se vor impleti si parfumul isi va definitiva mirosul.

Acest parfum este indicat sa se foloseasca in decurs de trei luni de la manufacturare.

Pentru  50 ml de parfum:

– 0, 2ml extract CO2 de Iris

– 0,6 ml absolut de Iasomie

– 1 ml ulei esential pur de Bergamota

– 0,3 ml ulei esential pur de Lamaie

– 0,5 vitamina E

– 47.4 ulei de macadamia rafinat

Se mixeaza toate ingredientele, sau se introduc cu seringa in sticla cu uleiul de macadamia rafinat cantitatile de extracte si apoi se agita pana la complete omogenizare.

Acest parfum se poate aplica pe gat, pe decolteu, sau pe maini, mirosul persista timp indelungat pe corp. Desi are o consistenta uleioasa intra foarte repede in piele si o hraneste, fiind in acest fel un excelent ulei de corp.

Likes(2)(0)