Articol publicat pe www.desprespa.ro

Mierea se pare ca este cel mai complet aliment, ea contine toate vitaminele, mineralele si enzimele cunoscute, are aminoacizii esentiali, glucide si hormoni, iar dintre enzyme mai ales inhibina, cea care este un antioxidant redutabil.

In Egiptul antic mierea a fost folosita ca si alifie pentru tratarea ranilor, iar ulterior s-a demonstrat ca datorita continutului ridicat de potasiu este un bactericid eficient.

Mierea este perfect igienica, antiseptica si un antibiotic de exceptie, orice microb, daca sta in miere, este ucis, aceasta bineinteles daca este o miere naturala si de calitat, de asemenea este foarte bogata in substante minerale: fier, calciu, fosfor, magnesiu, potasiu, sodiu si antioxidanti.

Mierea este bogata in: vitaminele: A, C, E, vitamina B1 , B2 , B3 , B5 (acid pantotenic) si B6 se gasesc in cantitati mari in miere, acidul pantotenic prin activizarea secretiei de hormoni ai glandei suprarenale incetineste imbatranirea.

Asadar acest miracol al naturii cules de modestele albinute, considerat de vechii egipteni un dar al zeilor, pe langa faptul ca este extrem de hranitoare si energizanta, mai reprezinta si un antiseptic si un conservant de excelent.

Din aceste considerente, din experienta proprie – tatal meu este un stupar pensionat, iar eu am avut diverse “experiente placute” cu produsele stupului si mai putin placute cu “locuitoarele stupului”, pentru acestea va recomand cu caldura sa consumati mierea.

Din cazuistica avuta in cabinetul cosmetic pot sa recomand mierea naturala ca unul din cele mai redutabile ingrediente cosmetice, datorita continutului ridicat de antioxidanti, si mai ales fiindca poate fi utilizata cu succes de la tenul normal, mixt sau cel gras.

In cazul tenului uscat, sau matur adaugarea unei picaturi din “elixirul” hiperestrogenic este laptisorul de matca poate face minuni, redand stralucirea si hranind tenul tern devitalizat.

Un masaj specializat cu miere in cabinetul cosmetic are efecte excelente in cazul tenurilor sensibile, predispuse la alergii, umflaturi, sau pete rosii, mierea calmand aceste afectiuni ale pielii.

Acest tratament excelent, personalizat pentru fiecare in parte pe care il recomand ca un adevarat “rasfat cu miere si ciocolata” are pe langa beneficiile si efectele tratamentului cosmetic si un “aport redutabil de endorfine” adus de aceste ingredinete naturale: mierea si masa de cacao (Masa de cacao, sau ciocolata pura se obtine prin macinarea foarte fina a boabelor de cacao, aceasta este in esenta un amestec de unt si pudra de cacao).

Automasaj si masca cu miere

Un automasaj si o exfoliere excelenta puteti realiza daca va inmuiati mainile uscate in miere naturala si apoi o intindeti pe fata, aceasta se lipeste, iar prin miscari de tapotare succesive cu toata palma, alternate cu pianotatul degetelor, veti realiza un micromasaj energic al fetei.

Acest micromasaj va active circulatia sanguine si va avea efect de tonifiere asupra muschilor pielosi, cat si un efect de golire a sacilor pilosebaceici.

Daca aveti o piele mai sensibila sau daca masajul devine prea energic o data cu “uscarea mierii”, se inmoaie putin degetele in apa calduta si astfel masajul devine mai putin invaziv.

Daca aveti o miere zaharisita o intindeti pe fata prin miscari circulare si astfel veti realiza un gomaj excellent in primele minute, apoi ea se topeste si puteti sa va masati in continuare tenul cu mierea lichefiata.

Mierea ramasa pe fata reprezinta o masca excelenta pe care puteti sa o pastrati 15 – 20 de minute, spre deosebire de alte masti puteti intinde mierea pe buze si pe ochi.

Se indeparteaza cu un burete natural sau cu vata inmuiata in apa calduta.

Likes(0)(0)