Pentru Scoala de Beauty Blogging by L’Oreal Paris

 ”Nu devii bătrân fiindcă ai trăit un anumit număr de ani, devii bătrân fiindcă ai dezertat de la idealul tău. Anii ridează pielea, dar renunțarea la ideal ridează sufletul.”  spu

????????????ne George Enescu.

De ceva timp, de cand am descoperit acest citat al marelui compozitor roman, mi confirma pe zi ce trece cat adevar exista in spusele sale.

Va veti intreba ce legatura exista intre acesta si COMETICA?

Masajul facial in conceptele traditionale ale Medicinei Orientale, este o disciplina separata, considerata o arta rafinata, care ajuta la mentinerea frumusetii chipului.

Masajul facial dupa disciplina scolii japoneze presupune combinarea conceptelor din Medicina Traditionala Orientala cu patru tehnici esentiale care au rolul de:  prevenirea si combaterea ridurilor faciale, eliminarea toxinelor si echilibrarea starilor emotionale.

Aceste concept imbunatateste starea de sanatate a organismului si a pielii in special, este singura tehnica care are efect de lifting facial, non invaziv, fara efecte secundare si se poate efectua la orice varsta.

SANATATE = FRUMUSETE

Conceptul de sanatate si frumusete ar trebui sa fie unitar si in traditia romaneasca de ingrijire a pielii, asa cum este considerat in lumea orientala, unde sanatatea tenului este sinonima cu frumusetea, iar la baza acestora stau trei factori: sanatatea fizica, sanatatea psihologica si sanatatea spirituala.

Tehnicile speciale de masaj facial pot crea aceasta armonie intre cei trei factori, astfel incat sa se pastreze frumusetea naturala a chipului si sa se elimine disfunctionalitatile si inestetismele cauzate de urmatorii factori ce produc dezechilibre faciale :

– factorii genetici;

– factorii externi (soare, vat, ger, praf, toxine);

– factorii interni (emotii negative cauzate de: tristete, nervi, frica, griji, stress, fericire).

In practicile Medicinei Orientale este cunoscut faptul ca exista trei zone ale corpului cu acces la stimularea punctelor energetice pentru echilibrarea intregului corp, iar acestea sunt: mainile, picioarele si fata.

Studiind si practicand tehnici de masaj orientale, in special masajul bioenergetic al fetei, cu stimularea unor puncte de presiune, ce imbunatatesc fluxurile de energii, dreneaza si echilibreaza organele interne, am constatat ca efectele masajului bioenergetic sunt similare unui lifting facial.

Atu-ul major al acestor terapii si tratamente cosmetice care includ masajul facial bioenergetic cu efect de lifting  este ca acestea  sunt destinate modelarii frumusetii chipului si sanatatii pielii non invaziv si fara impulsuri electromagnetice.

Pielea reactioneaza la stimulii ce vin din interior, sau exterior, transmitandu-i creierului care apoi ii transforma in emotii.

Emotiile reflecta pe fata bucuriile, tristetile si semnele trecerii timpului, inestetisme ce se remediaza prin armonizarea starilor sufletesti, astfel ca pielea sa reactioneze pozitiv in sinergie cu ingredientele naturale.

Revenind la ceea ce spunea Enescu cred ca am reusit sa arat ca frumusetea este strins legata de armonia intregului corp.

Maria Mihaiu

 

Likes(1)(0)