Articol publicat pe www.despreSpa.ro

Terapie rimeaza cu Rapsodie si imi place aceasta asociere, iar dupa titlu as vedea o vie ruginie cu struguri copti si arome de must si castane coapte, asta-mi aduce aminte toamna, de-o toamna baimareana! Si-un cer albastru pur, iar sus pe deal padurea ce se scalda in cromatica rosie ruginie, verde pal, galben pai, cromatica de pe Dealul Florilor.

Revenind la cosmetica imi place ce a spus la un moment dat Coco Chanel :

„Femeia la 20 de ani are figura pe care i-a daruit-o natura, la 30 de ani are figura pe care i-a modelat-o natura, iar la 50 de ani figura pe care o merita.”

Da, la 20 de ani totul si mai ales TIMPUL este prietenos cu tine, cu chipul tau, chiar daca tu nu te demachiezi constiincios si riguros in fiecare seara si dimineata, dar TIMPUL tine cu tine, insa tu ar trebui sa incepi sa-ti ingrijesti tenul.

Femeia la 30 de ani, da, este deja modelata si stie ce doreste pentru ceea ce este! Inca TIMPUL ii este prieten, dar acum este momentul sa inceapa sa aibe grija cu “modelarea” pe care natura incepe deja sa o arate.

Dupa o vara in care soarele si vantul, vacanta in care uiti sa-ti protejezi pielea si s-o hranesti, te trezesti toamna ca ai un ten inca bronzat, dar cam uscat si aspru.
Retete pentru ingrijirea acasa a tenului trecut de 30 de ani

??????????????????????????????????????????????????????????????Atentie sporita la demachiere, tonifiere, la curatare in general, alegeti gomaje usoare cu exfoliante naturale, cum ar fi ceaiul verde, sau nuca de cocos razuita pe care le puteti include in miere, sau smantana dulce si va faceti un gomaj delicat pe fata si decolteu, pe care il indepartati apoi cu multa apa calduta.

Daca ai pielea foarte uscata aplica prin masare usoara ulei de macadamia virgin, ulei excelent pentru tenul uscat sensibil si deshidratat, datorita continutului ridicat in acid palmitic si acid palmitoleic, ce formeaza o bariera de protective importiva vantului si frigului ce deja au aparut in aceasta toamna.

Si acum este timpul Rapsodiei si al …mastii, iar masca se “poarta” cu Rapsodia de Rahmaninov pe o tema de Paganini.


Reteta masca hranitoare si de purificare

Un pliculet de gelatina alimentara, din care se prepara cantitatea necesara pentru 50 -70 ml de masca, dupa modul de utilizare mentionat pe pachet, dar in loc de apa adaugati lapte de cocos (gasiti si lapte de cocos la cutie sau la pliculet – pudra, in magazinele naturiste) si 4-5 picaturi de ulei de argan, sau rosa mosqueta si o picatura de vitamina E, apoi aplicati masca pe fata si o lasati pana se usuca, cca 15 – 20 de minute pana cand simtiti ca a stringe pe fata, iar apoi o indepartati prin masare usoara, sau cu apa calduta daca nu aveti rabdare sa o indepartati uscata.

Rapsodia dureaza doar trei minute si cateva secunde…terapia te ajuta sa te imprietenesti cu TIMPUL.
http://youtu.be/wKohnM8Bnj0

 

 

Likes(0)(0)