Articol publicat pe www.desprespa.ro

Cum sa ramanem mereu tineri, cum sa ne prelungim tineretea, cum sa ramanem seducatoare si dinamice?

Cateva intrebari retorice din programul “Conferintei anti–aging Forever Young” organizata de Centrul de Dezvoltare Personala Body Mind Spirit, la sfarsitul saptamanii trecute la Hotel Capital Plaza, conferinta unde am aflat mult mai multe raspunsuri.

Desfasurarea acestui eveniment a coincis cu 2 zile de sarbatoare Sfantul Andrei si 1 Decembrie, iar cu aceasta ocazie urez (mai bine mai tarziu…) celor ce si-au serbat onomastica si tuturor romanilor, La multi ani!

Participare numeroasa datorita programului ofertant si bine fundamentat, a oferit tehnici de intinerire prin nutritie, detoxifiere, (Cristian Margarit – consultant nutritie) am aflat cum prin metode ayurvedice poti sa-ti regenerezi corpul (Dr. Violeta Pirvu), iar un subiect deosebit de atractiv, cum putem obtine hormonii fericirii si tineretii (Dr. endocrinolog Nicoleta Totolici).

In continuare cu riscul de a ma plasa intr-o pozitie subiectiva, voi dezvolta temele sustinute de colgele mele de pe portalul www.desprespa.ro : Mirela Paduraru – Consilier in estetica, Trainer in cosmetica si MAKE UP – detinatoarea blogului Machiajul SPA, si Alexandra Iliuta wellness advisor – detinatoarea Blogului de Nutritie Inteligenta.

Despre Mirela Paduraru am mai scris din perspectiva machiajului SPA, de data aceasta am asistat la expunerea specialistului in estetica si cosmetica, ce ne-a expus perspectiva „Tehnicilor de intinerire folosite de celebritati” , perfect valabile si pentru noi.

Expunerea a oferit cu larghete cum numai un profesionist poate face aceasta, modul cum sa avem un chip armonios si tehnicile de modelare a spancenelor, Mirela devoaland cu aceasta ocazie „secretele spracenelor” corect trasate, naturale si mai ales potrivite si adecvate fiecarei fete in parte.

Inteligent, cu argumente fundamentate Mirela a „destramat punct cu punct” aceasta „moda imitativa si sablonarda” de a se desena pe frunte o anumita tipologie de sprancene, neverosimila si caraghioasa, iar sfatul ei, a fost ca fiecare sa-i caute si sa-si alega esteticiana(ul) profesionist(a) care va sti cum sa modeleze spancenele in mod natural.

Un alt aspect dezbatut a fost cel al sanatatii tenului, iar aici am apreciat impartialitatea Make UP artistului Mirela Paduraru, care a punctat cat de importanta este intretinerea si preventia in cabinetul de cosmetica a pielii si alegerea unui machiaj cat mai natural si minimalist care sa puna in valoare trasaturile tale, personalitatea ta si nu sa transforme uneori in mod comico-dramatic un chip.

Argumentele forte aduse au fost illustrate cu acele vedete de la Hollywood, care desi au o anumita varsta se mentin tinere si proaspete datorita intretinerii corecte a pielii si a machiajului natural, potrivit fiecareia dupa personalitate.

Alexandra Iliuta – delicatete, un chip luminos, ingenuu, cu o privire plina de bunatate dozata generos cu sclipiri de… inteligenta, este specialista Blogului nostru de Nutritie Inteligenta”.

M-a convins, de maine voi adopta constant un stil de viata (mai ales de nutritie) sanatos!

Terapiile de relaxare si de infrumusetare corporala si faciala din SPA-uri, care ni le-a impartasit Alexandra m-au condus intr-o lume de 1001 de nopti, unde olfactivul, melosul, tactilul si celelate simturi sunt in sarbatoare!

Tineretea fara batranete imi aduce aminte de un basm romanesc, legendele nemuritorilor calugari taoisti, baile misterioasei Cleopatra, dar mai ales schimbarea perceptiei despre imbatranie, am aflat ca pot fi posibile prin medicina anti-imbatranire, adica „un amestec de terapii bazate pe substituenti ai hormonilor, a suplimentelor nutritionale, doze crescute de antioxidanti si vitamine, precum si un program de exercitii fizice zilnice si de reabilitare”.

Alexandra Iliuta se si va recomanda ce-i mai bine pentru voi (noi) aici pe Blogul de Nutritie Inteligenta.

Likes(0)(0)