Articol aparut pe www.desprespa.ro

Sa aveti si sa avem un an nou cu realizari si impliniri!

Facand bilanturi la sfarsit si inceput de an, am revazut momentele care m-au “imbogatit” si m-au “construit”:

– Prin OAMENII speciali care au aparut in viata mea si de la care am invatat si le multumesc!

– Prin Oameni care m-au criticat, criticile obiective sunt esentiale in alegerea corecta a unitatii de masura a propriei capacitati si le multumesc!

– Oamenilor care-au invatat ceva de la mine si le multumesc!

– Prin voi cele si cei ce-mi cititi randurile de-aici sau, din alta parte, va astept parerile, intrebarile, criticile si va multumesc!

Lasand la o parte gratitudinile (desi as mai avea de spus, dar nu vreau sa cad in derizoriu) o sa vorbesc despre o problema care este poate mai putin cunoscuta si care poate parea un paradox TENUL GRAS DESHIDRATAT.

Asa cum bine stim corpul nostru are nevoie de o cantitate ridicata de apa pentru a-si pastra functionarea corecta, insa poate nu stiti ca pielea este organul care “primeste” ultima aportul de apa.

Pentru pielea grasa caracterizata prin hiperseboree, aportul optim de apa este esential deoarece deshidratarea determina stimularea in exces a secretiei de sebum. Acest proces metabolic se declanseaza pentru a preveni deshidratarea tenului, deci secretia excesiva de sebum, in aceste cazuri se poate “traduce” si ca o protectie a pielii la pierderea apei transepidermice.

Efectele: pori dilatati, comedoane si bineinteles tenul uleios si …stralucitor in mod nedorit.

Am dorit sa lamuresc acest fenomen si sa va spun ca o curatare profunda excesiva si agresiva a tenului, repet excesiva cum exista tendinta, NU rezolva problema. Masurile ce trebuie sa le luam sunt cumulative, aportul de apa intern, stilul de viata si bineinteles tratamentele cosmetice hidratante, NON INVAZIVE si ingrijirea corecta acasa.

In aceste articole “Masti din ingrediente naturale pentru ingrijirea tenului gras”, si “Ingrijirea tenului gras cu ingrediente naturale”, am dat cateva solutii, iar in continuare, vor urma si alte articole in care o sa mai vorbim despre tenurile grase, astept si propunerile sau intrebarile dumneavoastra.

Maria Mihaiu

Likes(0)(0)