Articol de Maria Mihaiu pentru : www.desprespa.ro

De mult timp sunt “indragostita” de tot ce vine din stup, inclusiv de imagesalbinutele care mai inteapa uneori… ( sunt alergica la veninul de albine) acest lucru nu ma impiedica sa consum produsele stupului atat intern cat si extern.

Harnicele albinute produc inca un “miracol al naturii” PROPOLISUL, sau cleiul albinelor, preparat de albine in scopul luptei impotriva daunatorilor: microbi, mucegaiuri, mumifiere – da ati citit corect, a oricaror daunatori, insecte sau soareci care intra in stup.

Albinele il mai folosesc si pentru etanseizarea stupului, acest rol este ilustrat prin insusi etimologia greceasca a cuvantului – “partea dinaintea cetatii , cat si datorita proprietatilor sale antimicotice, bactericide si bacteriostatice, deci PROPOLISUL este pavaza albinelor la intrarea in cetate.

Plecand de la aceasta, as vrea sa arat beneficiile propolisului pentru piele, metaforic vorbind pielea este “mantaua” de aparare a organismului.

Mai departe voi “profita” de faptul ca doamna cercetator Simona Bisboaca, mi-a permis sa folosesc informatiile despre propolis descoperite si brevetate de dansa.

premii_propolis_esenta-300x225Esenta de propolis este o inventive romaneasca, aceasta reprezinta propolisul (30%) dizolvat in apa, astfel acest miraculous produs poate fi folosit si pe piele si mai ales pentru copii foarte mici.

Va voi arata cateva dintre efectele sale pentru uz extern datorita efectului cicatrizant si antibacterian, esenta de propolis este deosebit de eficienta pe rani: de la julituri, taieturi pana la ragade-leziuni ale pielii, arsuri, iritatii (inclusiv iritatii ale scutecului), intepaturi de insecte, acnee, micoze, etc. Se poate folosi ca picaturi in nas, urechi sau picaturi pe pleoape. In cazul din urma se recomanda un masaj usor, pana la intrarea in piele, in diferite afectiuni oculare: conjunctivite, blefarite (inflamarea pleoapelor), expunere neprotejata la sudura, etc.

Eu impreuna cu o repurtata cosmeticiana si trainer in cosmetica (discreta nu mi-a permis sa-i spun numele) am folosit esenta de propolis, in tratamentul de ionizare al tenului.

Bucuria noastra a fost pe masura deoarece in sfarsit am putut folosi acest ingredient extraordinar – propolisul – in cosmetica (nemaifiind dizolvat in alcool). In tratamentul de ionizare, esenta de propolis 30%, este o solutie apoasa excelenta ca si electrolit in tratamentele cu galvanodermul pentru toate tipurile de ten, iar tonifierea si rehidratarea tenurilor s-a mentinut pana la urmatorul tratament.

Efectul tratamentului pentru tenurile mature – WOW !

Maria Mihaiu

sursa foto: Phenalex

Likes(0)(0)