Articol de Maria Mihaiu aparut pe www.desprespa.ro

In toamna anului trecut cand am publicat acest articol nu mi-am imaginat ca o sa ajung la sfarsitul lunii ianuarie FARA NICI O RACEALA in acest sezon – e drept o iarna mai blanda, dar eu raceam tocmai in aceste „perioade mai caldute” la inceputul, sau sfarsitul iernii.

Intre timp am aflat ca inca din antichitate insusi “părintele medicinei” Hipocrate, a prescris consumul de păstură atletilor lunii antice datorita proprietatilor sale de crestere a energiei, astfel pastura este cel mai vechi supliment alimentar NATURAL 100%  cunoscut oamenilor!

„Azi  (publicat in data de 24 oct. 2013) as vrea sa va fac cunoscute cateva informatii despre un produs natural din stup, cel ce generic este numit “painea albinelor”, adica PASTURA.

Ceea ce m-a determinat sa abordez acest subiect este faptul ca saptamana trecuta am reusit sa stopez o raceala care-mi dadea tarcole, iar aceasta se datoreaza “elixirelor” din pastura, laptisor de matca, miere si lamaie, ce le-am combinat si le-am consumat dimineata inainte de masa si inainte de …cafea!!!

Despre miere si lamaie se stie ca sunt eficiente in raceli, iar laptisorul de matca il consum zilnic, despre pastura stiam ca este benefica, dar aveam putine informatii concrete si fiindca o aveam in casa am cautat sa stiu mai multe si iata ce am aflat:

“Pastura este un produs natural cu o valoare terapeutica si antibiotica de trei ori mai mare decat cea a polenului. Continutul sau bogat in seleniu ajuta la detoxifierea organismului si stimuleaza imunitatea. Putina lume stie ca, de fapt, pastura este polenul recoltat de albine, apoi fermentat de acestea in conditiile naturale oferite de stup. Aici, sub influenta temperaturii, a umiditatii si a florei microbiene, polenul trece prin numeroase transformari biochimice si, dupa trei luni de fermentatie naturala, se transforma in pastura. Acest produs nou, pastura, are o compozitie chimica imbunatatita fata de cea a polenului.

Pastura este un polen predigerat, de aceea este mai usor de digerat si de asimilat de organism.

Contine: proteine, glucide, lipide, aminoacizi, vitamine din grupul B, vitaminele D, E, C, K, provitamina A, 27 de minerale, un factor antibiotic, un factor de crestere, hormoni naturali si enzime.

Pastura sau „Painea albinelor” este asimilata usor si are in compozitie:

– lipide 1-6 %,

– carbohidrati (glucide-35%),

– carotenoizi (provitamina A – 200-875 mg/kg),

– vitamina E (1,7 g/kg),

– vitamina C (60-200 mg la 100 g produs),

– enzime si aminoacizi.

Datorita aciditatii sale ridicate, acest produs apicol se asimileaza cu usurinta in organism.
Beneficii:

Anemii – se trateaza printr-o cura cu pastura de 90 de zile;

Asigura o detoxifiere profunda a organismului;

Pastura pura este o sursa importanta de seleniu, un mineral esential pentru sanatatea organismului, cu actiune puternic antioxidanta.

Eficienta in terapia bolilor de ficat.

Doza uzuala recomandata este de 10-20 g pe zi (in doza unica) sau in doua reprize, administrate cu 30-45 de minute după masa, pentru a evita disconfortul gastric.

O cura cu pastura, cate 30 de zile de trei ori pe an, creste imunitatea organismului si diminueaza starea de oboseala.

Pastura are aceleasi indicatii terapeutice ca si polenul, insa actiunea ei este mult mai rapida si mai puternica.

Persoanele alergice la polen si diabeticii nu pot folosi pastura.” Aceste informatii le-am aflat de la latisordematcapur.

Asa cum am spus intr-un articol anterior SANATATEA CORPULUI inseamna FRUMUSETE, iar FRUMUSETEA sigur VINE DIN INTERIOR.”

Likes(5)(0)