„Femeia la 20 de ani are figura pe care i-a dăruit-o natura, la 30 de ani are figura pe care i-a modelat-o natura, iar la 50 de ani figura pe care o merita.” spunea Coco Chanel.

Într-adevăr, la 20 de ani totul şi mai ales TIMPUL este prietenos cu tine, cu chipul tău, aşa că ar trebui să începi din timp să ai grijă de aspectul său.

Femeia la 30 de ani este deja modelată, ştie ce îşi doreşte! Timpul încă îi mai este prieten, însă acum este momentul să înceapă să aibe grijă în privinţa aspectului şi să îşi “modeleze” tenul asupra căruia natura începe deja să îşi pună amprenta. De aceea ne-am gândit să vă venim în ajutor şi să vă oferim informaţii, metode şi sfaturi despre cum puteţi să vă păstraţi chipul tânăr şi sănătos, fără să se vadă urma trecerii anilor.

O să începem cu o istorie de la începutul anilor ’80 petrecută în Ungaria, într-o zonă rurală binecuvantată, unde sub soarele arzător creşteau culturile de floarea soarelui, îngrijite de tanti Nedeczky, care întreprindea cunoştinte solide în biologie şi căreia vecinii nu reuşeau să-i cunoască vârsta. Deşi treceau anii, faţa ei rămânea aceiaşi, fără riduri, proaspătă şi catifelată.

Curiozitatea vecinilor şi mass media acelor ani au determinat-o să facă următoarele mărturisiri:

“Toamna trecută am avut o recoltă bogată. De dimineaţa până seara munceam pe câmp, iar mâinile mele au avut de suferit; s-au crăpat până la sânge, mă usturau şi cum nu am avut încotro, le-am hidratat cu ce aveam la îndemână. Am tăiat tulpina de floarea soarelui, iar picăturile de sevă, le-am pus pe pielea rănită şi uscată. Imediat am simţit o uşurare, aşa că am repetat acest lucru de mai multe ori pe zi şi am observat cum pielea se vindeca”.

Aceste rezultate, încurajările din jurul ei şi faptul că avea cunoştinţe native în domeniu au determinat-o să prepare propriile creme cosmetice şi unguente de îngrijire personală, compuse din ingrediente naturale. Rezultatele au fost de-a dreptul spectaculoase, mai ales că produsele manufacturate de tanti Nedeczy au început să fie folosite de tot mai multe doamne. De aici au urmat apariţii în presa scrisă şi televiziune, unde a fost remarcată de cercetătorii concernului de medicamente Biogal.

Cercetările efectuate de aceştia au dus la descoperirea principiului activ prezent în cantităţi mari în tulpina de floarea soarelui – hormonul vegetal – AUXINA – răspunzătoare de creşterea plantelor. Acest fitohormon, activat de lumina soarelui, este perfect compatibil cu celula umană. Mai mult, acesta contribuie la dezvoltarea celulară şi are rol activ în stimularea colagenului şi elastinei.

Descoperirea lui tanti Nedeczy a fost cumpărată, brevetată, dezvoltată şi transformată într-un concept nou pe piaţa cosmeticelor maghiare din aceea vreme. Astfel, a luat naştere gama de produse HELIA D, produse cosmetice naturale, ce înglobează principiile active ale plantelor cu preponderenţă autohtone, ceea ce crează o sinergie perfectă cu pielea umană.

Astăzi este dovedit stiinţific că pentru a avea efectul scontat, produsele cosmetice trebuie să conţină substanţe bio-activante şi bio-compatibile care să interacţioneze sinergic şi complementar cu celulele pielii.

Mezo Helia-D

Funcţionalitatea gamei de produse HELIA – D, atribuită principiilor active biocompatibile cu pielea, ne-a convins să alegem această gamă pentru conceptul nostru de Cosmetică Naturistă.

Este foarte important ca în alegerea gamei de produse profesionale sau a gamei pe care o utilizaţi acasă, să nu fiţi superficiali şi să alegeţi în funcţie de brand, miros sau culoare, deoarece aceştia sunt „factori de marketing”, fără nicio funcţionalitate pentru piele.

Maria Mihaiu
Cosmeticiana & Trainer in cosmetica
Competente in Cosmetica Naturista

Likes(3)(0)