Tratamente Cuperoza

Afectiunea poate apare la toate tipurile de ten si este data de dilatari permanente ale capilarelor sangvine superficiale. In aceasta situatie circulatia sangelui nu este bine echilibrata. Fenomenul se manifesta dupa pubertate, intre 30-50 de ani. Se evidentiaza pe piele ca o retea, impunand o imperfectiune inestetica a pielii, intre cele doua sexe, este mai frecventa la femeie. Exista posibilitatea de vindecare sau de prevenire a cuperozei prin utilizarea plantelor ca remediu natural. Se recomanda plante medicinale calmante, emoliente, cu actiune descongestionanta si antiinflamatoare.

Retete pentru tratarea cuperozei

Tratament naturist cu CEAPA: cataplasme cu suc de ceapa amestecat in parti egale cu ulei de porumb sau de masline. Se aplica de trei-patru ori pe zi timp de o saptamana. Foarte eficiente pentru formele usoare de cuperoza.

Tratament naturist cu LAPTUCA (SALATA) : a) cataplasme cu frunze oparite, se aplica de doua-trei ori pe zi;

b) lotionari cu sucul obtinut prin zdrobirea tulpinilor in piulita, dupa care acestea se storc folosindu-se un tifon ;

c) infuzie din 100 g planta intreaga taiata marunt peste care se toarna 500 ml apa clocotita ; se lasa acoperita 30 de minute ; se strecoara ; se spala tenul folosindu-se un tampon de vata inmuiat in solutia obtinuta, apoi se pune cu aceeasi solutie o compresa folosindu-se un pansament steril.

Tratament naturist cu LEVANTICA : infuzie din 10 g planta peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita ; se lasa acoperita 30 de minute ; se strecoara ; se aplica de trei ori pe zi comprese pe fata folosindu-se un tifon steril.

Tratament naturist cu NALBA MARE : macerat in apa rece a radacinii proaspete decorticate si taiata marunt; se folosesc 15 g radacina la 200 ml de apa ; se lasa trei-patru ore, se strecoara, se aplica comprese pe fata. Acelasi efect il are si nalba creata.

Tratament naturist cu PORTOCAL : a) infuzie din 10 g flori la o cana (250 ml) cu apa clocotita ; se lasa acoperita 30 de minute ; se strecoara, se sterge fata cu solutia obtinuta folosindu-se un tampon de vata, apoi se aplica comprese cu aceeasi solutie folosindu-se un tifon (rezultate bune pentru nasul rosu);

b) cataplasme cu flori proaspete pisate intr-o piulita ; pasta obtinuta se aplica pe fata.

Tratament naturist cu ROZMARIN : infuzie din 20 g planta peste care se toarna un litru de apa clocotita; se lasa acoperita 20-30 de minute ; se strecoara; se aplica comprese pe fata, dupa ce in prealabil s-a sters fata cu un tampon folosindu-se solutia obtinuta.

Tratament naturist cu VITA-DE-VIE : cataplasme pe fata cu frunze proaspete oparite.

sursa este populara

Likes(0)(0)