articol aparut pe www.desprespa.ro

 

Saptamana acesta voi prezenta varianta de masca din uleiuri si extracte de trandafiri, pentru tenurile sensibile ce se poate prepara in cabinetele de cosmetica.

Aceasta masca este indicata atat pentru tenurile uscate, alipice, mature, cat si pentru tenurile grase, cu urme (cheloide) ramase dupa acnee.

Pentru aceasta aveti nevoie de o baza pentru masca, aceasta putand fi glicerina vegetala sau o baza de masca ca si cea din poza, o baza gelatioasa. In cazul tenurilor grase baza de masca poate fi argila.

Ingredientele alese:

1. Uleiul de trandafir, cel ales de mine este un ulei cu denumirea INCI Rosa moschata seed oil, rosa rubiginosa seed oil, rosa canina fruit oil, tocopherol, adica amestec de uleiuri de macese din mai multe specii de trandafir. Sa fac o paranteza – amestecul de specii de trandafiri “inlantuit” in acest ulei este extreme de bogat in component active, poate fi comparat cu frumusetea feminina a unei fete foarte frumoase si armonioase, sud americanca cu origini nord europene, africane si asiatice…zestrea genetice in ambele cazuri face minuni.

De ce am ales Uleiul de Trandafir Salbatic?

Fiindca este unul din uleiurile cu o concentratie foarte mare de acizi grasi Omega 3 si Omega 6 acestia fiind responsabili cu regenerarea tesuturilor si mentinerea apei transepidermice.

Acest minunat ulei l-am ales deoarece este util atat pentru tenul acneic, cat si pentru tenurile uscate, ridate, atat pentru pielea cu porii dilatati, cat si pentru tenul matur, cu pete pigmentare, el imbunatatind elasticitatea pielii si ajutand la cicatrizarea ranilor.

2. Extractul CO2 de trandafir

Care sunt virtutile acestui extract pe care il ador pur si simplu? Cred ca fiecare femei este “indragostita” de anumite obiecte, bijuterii, incaltaminte sau imbracaminte, ei bine eu sunt “inragostita” de extractul absolut de trandafir salbatic si va voi spune de ce:

– Fiindca specialistii il recomanda a fi inclus in produsele de ingrijire pentru pielea uscata, matura,

– Este de asemenea recomandat pentru tenul acneic cu imperfectiuni post acnee.

Ce il face atat de pretios?

– Acizii grasi nesaturati cum este acidul linoleic, acid alpha-linolenic;

– Acizii nesaturati cum este cel oleic si acidul stearic;

– Continutul de sterol, tocopherol si carotenoizi.

3. Ser cu Acid hyaluronicconcentratie mica pentru virtutile sale in ceea ce priveste mentinerea apei transepidermite.

4. Vitamina E  este antioxidant estrem de puternic, indispensabil in orice preparat de ingrijire a pielii de la tenul matur pana la cel gras, cu actiune antiinflamatoare, cu rol important in procesul de vindecare, ce amelioreaza microcirculatia sanguina si imbunatateste elasticitatea pielii.

Uleiul si extractul de trandafir impreuna cu vitamina E  se amesteca foarte bine, iar apoi se include cu picatura baza de masca gelatinoasa sau glicerina, iar la final solutia de acid hyaluronic cca. 2-3 ml. Se amesteca incontinu ca si in cazul maionezei pana se amogenizeaza, iar la final se aplica pe fata, gat si decolteu ca si masca de final.

Se pastreaza pe fata cca 10-15 minute, la final umezeste putin si se maseaza usor, iar apoi se indeparteaza cel mai eficient cu prosopul de unica folosinta inmuiat in apa calduta.

 

Likes(2)(0)