articol aparut pe  www.desprespa.ro

Pielea este cel mai mare organ al corpului si ce ai pus pe ea poate avea impact asupra starii de sanatate in general. La fel este si modul cum “o tratezi” bland si protector sau o agresezi voit sau involuntar.

Pielea reflecta starea de sanatate a organismului in general si a anumitor organe, sanatatea pielii este strans legata de buna functionare a rinichilor, vezicii biliare, a ficatului, sistemului sanguin si limfatc si bineinteles a sistemului nervos.

Am reliefat intr-un articol anterior si sustin aceasta ca FRUMUSETEA = SANATATE, pielea ta va reflecta intotdeauna starea ta fizica si psihica. De multe ori sunt consultata daca anumite imperfectiuni aparute pe ten se pot datora stress-ului, DA se pot datora si acestui factor.

Fiecare in parte poate sa-si gestioneze in cea mai mare masura sanatatea pielii, pana in momentul cand nu este prea tarziu, adica:

–  Stil de viata sanatos: mancare, stare de spirit, NU fumat, limitarea expunerii la radiatii electomagnetice;

–  Ingrijirea sistematica a tenului cu ingrediente naturale si de calitate;

–  Protejarea de razele nocive ale soarelui;

–  Consultarea si ingrijirea sistematica a pielii cu ajutorul specialistilor (terapeuti, cosmeticiene, medici);

–  Alegerea si folosirea rationala a produselor de machiaj.

Asupra acestui aspect as vrea sa mai insist putin, deoarece in special tinerele fete sunt convinse ca reusesc sa “mascheze” anumite imperfectiuni cum sunt comeoanele, surplusul de sebum sau porii dilatati cu cantitati impresionante de fond de ten, gresit, ele se reliefeaza mai pregnant, fara sa mai punem la socoteala bariera ocluziva ce se instaleaza pe fata si stopeaza buna functionare a metabolismului pielii.

Orice actiune nenaturala si agresiva asupra pielii va determina aparitia in exces a ceea ce dumneavoastra ati incercat sa elminati, ca exemplu: cu cat fata va fi mai acoperita cu fond de ten cu atat pielea va produce mai mult sebum, iar porii se vor dilata mai mult. Extractia comedoanelor cu orice pret, in orice moment si oricum, cu nervi si ciuda, va determina aparitia ranilor, a altor comedoane si excesul de sebum.

Pielea trebuie tratata ca orice alt organ al corpului, ea este o bariera intre intern si extern, ea protejaza organele interne si este normal sa aiba propriile ei “metode de protectie”, fiind cea mai expusa  “agresorilor externi”.

Tratati-va bland pielea din toate punctele de vedere, ea este un receptor inteligent la tot ce se intampla inauntrul si in jurul nostru.

Pielea reactioneaza subtil si are propria ei inteligenta – printr-o atingere se poate ajunge de la piele la suflet!

 

Likes(0)(0)