Intr-una din zilele in care eram foarte ocupata si telefonul suna in cele mai „critice momente” suna din nou, iar interlocutoarea de altfel foarte draguta si insistenta – reporter la Antena 1,  din echipa Observatorului Special,

2013-10-24 04.18.51

m-a rugat sa facem o filmare legata de beneficiile strugurilor pentru piele.

Anul trecut am trecut in revista in articolul Resveratrolul si efectele lui miraculoase unde am prezentat beneficiile strugurilor pentru piele in special si in general pentru organism.

Aici pe blog  am prezentat o vinoterapie  inedita in winebar- ul 1001 de Chipuri si cum se poate preparara si utiliza o masca cosmetica din  extracte din struguri in timp ce degusti licorile aromate puse cu generozitate de gazele winebar-ului.

Revenind la filmare,  tema a fost beneficiile strugurilor in cosmetica, pentru piele, iar aici puteti urmari materialul:

Reteta mastii este aceasta:

–   30 ml glicerina vegetala;

–   4-5 picaturi ulei din samburi de struguri;

   7-8 ml extract din coji si samburi de struguri ( Antioxivita – Phenalex)

–   2 ml vitamina E;

In ordinea de mai sus se amesteca ingredientele intr-un bol din ceramica cu o lingurita de plastic, iar apoi masca se introduce cca. 2 ore la frigider timp in care amestecul va capata o consistenta mai vascoasa.

Se aplica pe fata la aceasta temperatura sau daca preferati o masca la temperatura camerei mai asteptati cateva minune pana se incalzeste.

Se aplica pe fata de preferinta daca ati tonifiat initial tenul cu must prospat, iar apoi masca se aplica prin masare usoara pentru a fi absorbite substantele active. Se pastreaza 10 -15 minute pe fata, apoi se indeparteaza cu dischete inmuiate in apa calduta.

La final ideal ar fi sa savurati un pahar de must sau de ce nu un pahar de vin!

 

Likes(0)(0)