IMG_20150317_084248Un zgomat puternic „sparge” linistea diminetii, desi puternic este estompat imediat de aromele puternice de cafea proaspat rasnita, iar apoi curge suvoiul maroniu-cafeniu si se aduna in ceasca. Arome subtile, calde acum, invaluitioare….

Sa raminem putin la arome, la aceste uleiuri volatile ce se degaja la macinarea boabelor de cafea si la principiile active din micul bob de cafea.

Ce efecte miraculoase au atat in ceasca cat si pe piele?

Sa vedem cum „se instaleaza” ele in minte, suflet si corp…

Ador aromele de cafea proaspata, acele substante volatile, eterice, ce stimuleaza la inceput olfactiv, gustativ si ….binedispun diminetile prin efecte subtile.

Boabele de cafea au un substantial continut de antioxidanti si in plus un continut semnificativ de acizi esentiali, acidul linoleic polinesaturat ce are un continut ridicat de acid palmitic.

Ce proprietati active unice mai sunt in bobul de cafea ?

–     FITOSTEROLII – principii active ce au rol favorizant in a asigura penetrarea rapida a apei in piele, iar apoi asigura pastrarea umiditatii in tesutul cutanat;

Revenind la CAFEA, facem un cumul si ajungem la capacitatea de aderenta a altor principii active din produsele cosmetice in care este inclusa CAFEAUA si la efectul sinergic al acestora.

Majusculele nu sunt intamplatoare, iar acest articol este o subliniere pentru folosirii CAFELEI cat mai proaspete in produsele home made de exfoliere ce le preparati acasa si in nici un caz zatul, acesta este doar balast.

Doriti un argument?

Revin la cafeaua de dimineata cu urmatorul scenariu:

– dupa ce am savurat prima cafea, as mai dori una,  asa ca… adun constiincios zatul si prepar din el o noua cafea….
IMG_20150317_084835

Ce rezulta?

– cel mult o solutie maronie care NU MAI contine COFEINA, ANTIOXIDANTII,  principii active, TERMOSENSIBILE,  ce nu se mai regasesc in zatul de cafea.

NU zatul in crema de gomaj, deoarece nu are nici un rol activ pe piele!

Doresti exfoliere?

Foloseste CAFEA , cafea macinata la dimensiunea dorita pentru o exfoliere optima.

Sa revenim la aburii cafelei si sa mai prepar un espresso mic, fara zahar, cu o trufa de ciocolata langa…

Aceata combinatie mi-a amintit de untul pentru corp din ingrediente precum: untul de cacao, extracte de cafea si ciocolata, produs ce a fost conceput si preparat saptamana trecuta la Cursul de Cosmetica Naturista.

Maria Mihaiu

Cosmeticiana & Trainer Cosmetica

Likes(1)(0)