20150315_143813articol pe: www.desprespa.ro 

Acidul hialuronic denumit generic “Fantana a Tineretii“ , molecula acestuia „iubitoare de apa” atrage si mentine apa in epiderm. iar in ultimii ani este alternativa idela in reducerea ridurilor pielii sub forma injectabila in medicina estetica, in crème, geluri sau seruri in industria cosmetica si sub forma orala in pastille pentru uz intern, la recomandarea medicului.

Sa nu va ganditi ca acesta este o substanta coroziva fiindca are denumirea consacrata de „acid” este denumirea chimica din nomenclatorul INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients ).

In 2004 o mare retea de televiziune americana a prezentat intr-un documentar ca pielea japonezilor ramine mai mult timp neridata, este supla si mai “tanara” datorita regimului de hrana bogat in legume tuberculifere (diferite specii de cartofi, ghimbir, fenicul) si alimente bogate in amidon, (cartofii, cerealele integrale, mazare, pastarnac, porumbul, dovleacul, dovlecelul) componente nutritive ce imbunatatesc si sustin sinteza acidului hialuronic in organism.

Rezultatul acestui documentar a fost ca cercetatorii au preparat pastile de acid hialuronic.

Revenind la folosirea lui in industria cosmetica, greutatea moleculara mica a hialuronatului de sodium face ca acesta sa poata fi absorbit cu usurinta in piele, ceea ce duce la imbunatatirea circulatiei sanguine, regleaza metabolismul pielii si ameliorareaza nutritia pielii. O alta proprietate este aceea de a proteja structura celulei cu rol de apararea impotriva amenintarilor externe cum ar fi infectiile bacteriene.

Procesul de imbatranirea duce la pierderea de acid hialuronic, rezultand un volum mai mic de apa la nivelul pielii si implicit formarea ridurilor,  astfel acidul hialuronic aceasta polizaharida da pielii volumul prin capacitatea de a-si mari volumul de pana la 1000 de ori, hidrateaza si contribuie in mod semnificativ la proliferarea celulelor.

Mentinerea umiditatii pielii la nivel epidermic zilnic se realizeaza in cazul moleculelor mari de acid hialuronic care ramana la suprafata si “aduna apa” printr-o legatura chimica a apei moleculare. Este indicata aplicarea serurilor bogate in acid hialuronic pe pielea bine curatata, imediat dupa tonifiere sau pe fata umeda, absorbirea lui se face complet in circa un minut, apoi se aplica crema de fata, iar in cazul tenurilor grase, uleioase, asfixice, acneice este suficienta doar aplicarea lui pe fata.

Prepararea acidului hialuronic HOME MADE si mai multe date practice despre proprietatile lui le puteti afla si deprinde la WORKSHOP-ul organizat de Cosmetica Naturista Maria Mihaiu impreuna cu portalul www.desprespa.ro.

Inscrierea si oferta i:  cosmetica@mariamaria.ro , reducerea de 10% pentru workshop-ul urmator  si pret promotilonal la achizitionarea materiei prime (hialuronat de sodium) pentru prepararea HOME MADE a produselor cu acid hialuronic.

Maria Mihaiu

Cosmetriciana & Trainer Evaluator Cosmetica

 

Likes(0)(0)