Articol aparut pe www.desprespa.ro

O mare companie de cercetare si sondare a pietii “Canadian”, a facut un studiu in Marea Britanie din care a reiesit ca peste 45% din consumatorii de produse cosmetice doresc personalizarea acestora in concordanta cu necesitatile lor.

Ma bucur nespus sa aflu acum acest lucru!

In urma cu 6 ani, am ales acest drum – personalizarea protocolului de tratament prin “Cosmetica de autor”   spuneam atunci, faceam aceasta cu ingrediente si activi cosmetici naturali si de origine naturala, apoi prin personalizarea masajului, a atingerii, astfel ca trup, minte si suflet sa fie in consonata, iar clientul sa rezoneze cu terapeutul. Azi spunem de abordarea holistica a ingrijirii pielii. Holos in greceste inseamna TOT, totalitate, intreg.

Terapiile cosmetice personalizate, sunt un ritual de sanatate si frumusete personalizat incepand cu ingredientele, tipul de masaj, iar terapeutul (cosmeticiana) sa rezoneze si sa ofere ceea ce clientul are nevoie in acel moment.

De ce acestea?

Frumusetea unui ten si bust inseamna in primul rand sanatatea pielii, iar aceasta la baza acestora stau trei factori: sanatatea fizica, sanatatea psihologica si sanatatea spirituala.

Ingredientele naturale ce armonizeaza cu fiecare in parte si tehnicile speciale de masaj facial pot crea aceasta armonie intre cei trei factori, astfel incat sa se pastreze frumusetea naturala a chipului si sa se elimine disfunctionalitatile si inestetismele cauzate de urmatorii factori ce produc dezechilibre faciale:

– factorii genetici;

– factorii externi (soare, undele elecromagnetice, ger, praf, toxine);

– factorii interni (emotii negative cauzate de: tristete, nervi, frica, griji, stress, fericire).

In practicile Medicinei Orientale este cunoscut faptul ca exista trei zone ale corpului cu acces la stimularea punctelor energetice pentru echilibrarea intregului corp, iar acestea sunt: mainile, picioarele si fata.

Studiind si practicand tehnici de masaj orientale, in special masajul bioenergetic al fetei, cu stimularea unor puncte de presiune, ce imbunatatesc fluxurile de energii, dreneaza si echilibreaza organele interne, am constatat ca efectele masajului bioenergetic sunt similare unui lifting facial.

Atuul major al acestor terapii si tratamente cosmetice care includ masajul facial bioenergetic cu efect de lifting este ca acestea sunt destinate modelarii frumusetii chipului si sanatatii pielii non-invaziv si fara impulsuri electromagnetice.

Pielea reactioneaza la stimulii ce vin din interior, sau exterior, transmitandu-i creierului care apoi ii transforma in emotii.

Emotiile reflecta pe fata, bucuriile, tristetile si semnele trecerii timpului, inestetisme ce se remediaza prin armonizarea starilor sufletesti, astfel ca pielea sa reactioneze pozitiv in sinergie cu ingredientele naturale.

Abordarea holistica a sanatatii pielii, trebuie sa armonizeze si sa rezoneze ca un TOT.

Maria Mihaiu

Cosmeticiana & Trainer Evaluator Cosmetica

 

FOTO: Gabriela Hamzescu – ACTRITA

Likes(0)(0)