IMG_20170430_135707În articolul anterior Despre ULTRAVIOLETE şi filtrele de protecţie solară am promis că revin cu povestea “cremei de protecţie solară”.

La începutul anotimpului cald una din clientele mele m-a rugat să-i formulez o cremă de protecţie solară cu filtre fizice deoarece urmează să plece în Hawaii.

Atat eu cât şi colaboratorul www.aroma-shop.ro am formulat câte o crèmă şi o loţiune de protecţie solară din ingredientele furnizate de aroma-shop.

Vedeta – uleiul de karanja virgin despre care există studii clinice care atestă stiinţific capacitatea sa de a absorbi razele UV, uleiul de karanja în stare pură are un SPF de aproximativ 20 ceea ce contribuie la apărarea pielii de fenomenul de fotoaging, iar mai mult previne decolorarea părului datoriată expunerii la soare.

Revin din nou cu definirea SPF – lui :  Factorul de protectie solara SPF (Sun Factor Protection) indică timpul până când filtrele (cremele) de protecţie solară “nu permit” înroşirea pielii adică protejază de radiatiile UVB.

EXEMPLU – o cremă cu SPF 30 înseamna perioada de timp, de protecţie a pielii pâna ce aceasta se înroşeşte, cum se calculează şi când se reaplică crema ?18191441_1265273473591922_1613402715_n

  • 30 min. x 10 până când este necesar să  reaplici crema de protecţie solară, înseamnă SPF30.

Reaplicarea cremei se face dupa  300 minute sau dacă ai intrat în apă şi crema s-a îndepărtat.

Alte filtre fizice:

  • activul cosmetic “ecran solar” ce conţine dioxidul de titan şi uleiul de karanja bogat în pongamol, ce absoarbe radiatiile UV.
  • binecunoscutul oxidul de Zn are şi rol de protecţie solară fizica în funcţie de creamă sau loţiune, pentru faţă sau pentru corp am adaugat,
  • extractul CO2 din pulpă de catină (aroma-shop)
  • şi uleiul de cocos pentru corp.

Rezultatul a fost cel dorit de clienta mea, adica nu s-a bronzat şi a fost protejată de incidenţa de pete hiperpigmentare.

Crema are formularea W-O, graţie emulsifiantului special (Olivem 900) pentru astfel de formulări, iar consistenţa bogată, lipofilă a permis intrarea în apă şi menţinerea filtrelor de oxid de zinc şi dioxid de titan pe piele.

ALOHA !  Zile de vară însorite şi minunate făra arsuri solare !

Maria Mihaiu

Likes(2)(0)