Cremele sunt de fapt o emulsie, intre ulei si apa  acest  amestec de baza – apa si uleiul devin miscibile, se omogenizeaza in prezenta unui emulsifiant, prin amestecare puternica si uneori incalzirea la o anumita temperatura. Apa intr-o crema este in proportia cea mai mare, de peste 55%.

Apa are rolul de a face crema hidratanta si mai „usoara” insa efectul acesta se poate obtine foarte usor daca: inainte de aplicarea cremei pe baza de ulei, umeziti tenul cu apa sau lotiune tonica apoi masati o cantitate mica de crema in piele. Efectul va fi acelasi ca si dupa aplicarea unei creme normale, plus hidratarea puternica a pielii, facand-o mai luminoasa, mai catifelata.

Astfel o crema asa-zis “mai grasa” este mai concentrata in ingrediente nutritive si active, iar acest aspect nu trebuie sa sperie pe nimeni, aplicati crema ca si in cazul de mai sus, astfel se poate folosi o cantitate foarte mica de crema pentru a-si aduce aportul necesar de hranire si hidratare al pielii.

Se stie ca, spre deosebire de ulei, apa este un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor ceea ce atrage dupa sine folosirea conservantilor, insa exista conservanti de origine naturala care pot prezerva o crema din ingrediente naturale, fara a o “infesta” cu toxine cancerigene sau inhibante pentru piele. Se poate deduce usor ca timpul de conservare al unei creme naturale este mult mai mic decat cel al uneia de sinteza.

Alte ingrediente necesare in formula unei creme sunt emulgatorii (emulsifianti) sau datatorii de consistenta ( ingrosatori) acestia sunt inofensivi daca sunt din sursa vegetala, in nici un caz de natura sintetica.

Sa se inteleaga bine, celula vegetala a unui ulei sau ingredient natural va recunoaste celula umana si vor reactiona in simbioza, acest lucru neputandu-se spune despre substantele de sinteza creeate in laborator si formulate sa imite anumite proprietati ale unor plante sau ingrediente naturale.

Likes(0)(0)