Articol publicat pe www.desprespa.ro
„Cosmetologia este o profesiune de credinta, iar meseria de cosmetician cere nu numai mult tact si indemanare, dar si calitati psihologice si cunostinte multiple in toate domeniile, care in mod direct sau indirect sunt legate de frumusetea si armonia corpului omenesc” spune un mare cosmetolog francez Fernand Aubry.
Cum as putea eu formula conceptul de „Cosmetica de autor” dupa aceasta filozofie?
Frumusetea la care ma refer este aceea care se obtine si mai ales trebuie sa se mentina prin metode si practici corecte ce ar trebui sa fie cunoascute si respectate de fiecare femeie ce vrea sa-si mentina frumusetea si prospetimea pielii.
Intorcandu-ne la natura, va propun pastrarea sanatatii pielii si modelarea frumusetii chipului in mod natural, astfel incat sa va bucurati in fiecare zi de o fata luminoasa si sanatoasa. A fi frumoasa isi doreste orice femeie, a intelege cum poti sa ramai frumoasa poate fi o intreaga filozofie, dar eu voi simplifica lucrurile aratandu-va ca este la indemana noastra sa ramanem in armonie cu noi, luminoase si FRUMOASE.
„Nu exista arta fara tehnica si nici tehnica fara cunostinte”, pornind de la aceasta am ajuns la concluzia ca pastrarea si modelarea frumusetii si sanatatii chipului se poate face cu…naturalete daca ne intoarcem la natura si daca ai cunostintele necesare.
Fata noastra dintre toate partile corpului este cea care reflecta in orice moment starea noastra de spirit, pe ea se vad bucuriile, tristetile, iar acestea si semnele lasate de trecerea timpului produc acele inestetisme ce vrem sa le inlaturam, dar cel mai bine este sa prevenim aparitia lor.
Pielea fiind cel mai mare organ al corpului, trebuie pastrata si ”rasfatata” prin metode si cu ingrediente naturale, astfel ca ea sa devina aliatul nostru in pofida trecerii anilor, ea poate fi mentinuta prin tratamente naturale, non-invazive, intr-un mediu prietenos si armonios.
Pornind de la aceste premize am considerat ca este necesar sa aplic pentru fiecare ten in parte un protocol de tratament personalizat incepand de la modul de abordare in ceea ce priveste: curatarea, hranirea si hidratarea pielii;
– Alegerea corecta a ingredientelor naturale din care se formuleaza si se prepara retetele de exfoliant, gomaj sau masca;
– Masajul in cosmetica de autor are rol de stimulare a functiilor pielii, de intensificare a proceselor fizico-biologice ale tesuturilor pentru stimularea tonusului, pentru a pastra si reda calitatea tesuturilor;
– Scopul masajului este atins atunci cand uniformizarea tenului, estomparea ridurilor este urmata de armonizare si relaxare profunda si se reflecta prin trasaturi mai senine, ochii luminosi, respiratie mai fluida si senzatia de prospetime.
– In acest mod protocolul de tratament se adapteaza in functie de particularitatile fiecaruia, a personalitatii si nevoilor sale deoarece: “Pielea este un organ ce joaca rolul unei frontiere: ea separa lumea exterioara de cea interioara. Receptorii sai, intotdeauna activi, sunt capabili sa inregistreze toate tipurile de semnale care vin din exterior pentru a le transmite creierului, cel care le transforma mai apoi în emotii.” Silvana Salsedo, cosmeticiana, lector international la Societatea Italiana de Cosmetica Eubiotica.
Voi concluziona acest articol cu ceea ce spune Silvana Salsedo de a ajunge “de la piele la suflet” printr-o “dorinta sincera de a darui o stare de bine si mai apoi de a modela corpul, de a-l face mai flexibil, mai liber. Este dovada ca un corp are propria sa inteligenta si că primeste stimulii corecti, subtili, respectiv ca reactionează pozitiv.”


TrackBack URL
http://blog.mariamaria.ro/wp-trackback.php?p=1573