Articol publicat pe www.desprespa.ro

Colorarea parului cu Henna

Henna, sau colorantul natural al parului roscat, a fost si pentru mine la un moment dat optiunea de vopsire a parului si a durat atat cat mi-am dorit sa fiu roscata, iar nuanta avea la soare o stralucire …”arzatoare”.

Atunci am adoptat o formula naturala de tratare a parului si a scalpului, deoarece henna este o pulbere din frunzele unei plante (originare din India)  ce are proprietatea de colorare in rosu, da, henna pura coloreaza in rosu, alte culori se pot obtine adaugand in pulberea obtinuta din maruntirea frunzelor alte radacini sau parti ale altor plante. Atentie insa de unde achizitionati vopseaua, producatorii pot amesteca si substante sintetice in henna pentru a obtine diferite alte culori.

Revnind la vopsirea parului va voi prezenta amestecul pentru masca coloranta de par:

Pulberea de henna (cantitatea este in functie de lungimea parului) se amesteca cu apa fierbinte pana rezulta o pasta de consistent unei smantani groase, la care se adauga:

Unt de cacao, cca 5 -7 g, ulei de jojoba 3-5 ml, ulei de ricin 3-5 ml,  ulei de argan 3-5 ml, ulei essential de cedru 3 picaturi, ulei essential de lavanda 2-3 picaturi, provitamina B5 ( sau D-panthenol, o puteti obtine de la furnizori de ingredient cosmetice naturale).

Acest amenstec se omogenizeaza, se intinde pe par si se pastreaza cel putin 3 ore.

In continuare va prezint alte ingrediente pentru a nuanta parul:

Rozmarinul este ideal pentru parul saten – o cana mare de apa fierbinte se toarna peste frunze de rozmarin proaspat tocate, se lasa pana se raceste solutia apoi se limpezeste parul cu aceasta infuzie.

Parul inchis la culoare, se limpezeste cu urmatoarea infuzie : o jumatate de litru de apa se pune la fiert, pana clocoteste timp de 20 de minute cu o ceasca de funze proaspete de salvie, se raceste se strecoara si se limpezeste parul, apoi se mai pastreaza 15 minute pe cap.

Parul blond se limpezeste cu un ceai din flori uscate de musetel 4 linguri de flori, la un litru de apa clocotita, se raceste se strecoara si se limpezeste parcul cu acet ceai.Henna

Uleiuri si ingrdiente naturale ce pot fi folosite pentru imbunatatirea podoabei capilare:

Uleiul de jojoba regleaza secretia de sebum, este emolient si umectant pretios (previne pierderea transdermala a apei),

Squalane, este derivat  prin distilare din componentii nesaponificabili si acizii grasi ai uleiului de masline, si folosit cu success in produsele de ingrijire a parului;

Uleiul de Nuca este folositor pentru ingrijirea parului uscat si deteriorate, deoarece este bogat in vitaminele A, C & E, Omegas 3 si 6, si acid alpha linolenic In plus, confera stralucire parului.

Uleiul de Ricin cunoscut pentru proprietatea sa e a “stimuli cresterea parului” poate fi folosit in mastile pentru par si scalp, fiindca pastreaza nivelul de hidratare si calmeaza scalpul iritat. Confera o stralucire naturala.

Uleiul de Tamanu contine un acid gras unic, acidul Calophyllic, cu proprietati antifungice, antibacteriene. catifeleaza si hidrateaza pielea, fara a lasa senzatia de gras lasa o stralucire sanatoasa. Este de asemenea util pentru parul si scalpul uscate.

Ulei de argan , ulei folosit pentru piele, unghii si par, ajuta la regenerarea parului si unghiilor, este indicat  pentru tratamentul parului degradat, da stralucire si vigoare parului, intareste unghiile fragile.

Proteina de Matase: Produsa prin hidrolizarea fibrelor de matase pura. Pudra de matase contine 100% fibroin, este constituita din 18 amino acizi si minerale rare.

Aminoacizii de matase au o greutate moleculara mica, ceea ce le permite sa patrunda adanc in piele si firul de par. Au o capacitate excelenta de captare a apei, contribuind la hidratarea pielii si a parului. Aminoacizii de matase refac elasticitatea firului de par si confera o senzatie de catifelare pielii si parului.

Ulei de cocos: Este eficace aplicat pe scalp, facilitand regenerarea si vindecarea problemelor scalpului si regenerarea parului. Inainte de spalarea parului, pe uscat, se aplica putin ulei de cocos, se inveleste capul cu un prosop si, dupa cateva ore, se spala in mod obisnuit. Se poate face aceasta masca o data pe saptamana. Uleiul de cocos actioneaza si impotriva matretii, prin masarea unei cantitati mici de ulei pe intregul scalp, dupa spalare.

Untul de cacao aduce beneficii oricarui tip de piele, datorita puterii mare de hidratare, avand rezultate exceptionale si asupra firului de par.

Likes(0)(0)