Articol publicat pe www.desprespa.ro

Potrivit mitologiei grecesti, migdalul a fost initial o nimfa suferinda, Phyllis, care a fost parasita de iubitul ei si a murit de de suparare si dor. Zeilor insa li s-ar fi facut mila de ea si au transformat-o intr-un copac care a inflorit in momentul intoarcerii iubitului ei.

Migdalul dulce creste in toate regiunile calde de pe glob, iar in Romania il intalnim in special pe dealurile din curbura Carpatilor, este un fruct echilibrant, energetic, nutritiv, remineralizant.

Anticii i-au atribuit virtuti miraculoase, dar migdalele erau in special apreciate pentru capacitatea de a preveni intoxicatiile, acestea contin multa vitamina A , E, vitamine din grupul B , minerale precum: calciu, fosfor, potasiu, sulf, magneziu.

Uleiul de migdale este unul din cele mai populare uleiuri vegetale, emolient natural recomandat pentru orice tip de piele, uleiul de migdale dulci presat la rece are o culoare cu o tenta galbuie si are un miros usor de nuca.

Uleiul de migdale dulci este unul din cele mai bune “uleiuri purtatoare”, adica in acest ulei se pot dilua extractele concentrate liposolubile din diferite plante (extracte absolute, CO2, uleiuri esentiale, etc) in acest ulei purtator pastandu-se principiile active din extactele, uleiurile esentiale si/sau diverse ingrediente cosmetice.

Acest ulei este bogat in calciu, fosfor, potasiu, sulf, magneziu,vitaminele A, E si B (B1, B2, B6) si taninuri. Se foloseste contra eczemelor, erizipelului, pruritului si in cazurile de piele foarte uscata cu tendinta de crapare.  Aceste virtuti il fac un remediu valoros pentru ingrijirea pielii si  datorita componentilor principali, acizii grasi esentiali: palmitic, palmitoleic, stearic, oleic;

Uleiul de migdale dulci

Fiind un ulei “usor si delicat” emoilent si calmant, echilibrant, hranitor, catifelant, este recomandat pentru orice tip de ten si in special pentru pielea sensibila.

Uleiul de migdale dulci il recomand ca un excellent “demachiant” al ochilor, pe de o parte pentru indepartarea rimelului rezistent la apa si a fardurilor de pleoape, iar apoi dupa indepartarea completa a machiajului, curatarea si tonifierea zonei ochilor, il recomand pentru masarea zonei ochilor, a buzelor crapate, sau in caz de iritatii sau inflamatii ale pielii.

Acest ulei folosit in zona periorbiculara, hraneste si hidrateaza pielea din jurul ochilor, ajuta la diminuarea cearcanelor si ridurilor.

Iasomie si irisMasajul zonei ochilor –  se maseaza circular zona periorbiculara de la coltul interior urmarind conturul sprancenelor cu o apasare mai ferma, iar de la coltul extern al ochilor sub pleoapa inferioara masajul va fi mai bland, mangaietor;

Uleiul de migadale este de asemenea util pentru par deoarece hraneste scalpul, revitalizeaza parul, oferindu-i stralucire.

 

Likes(1)(0)