Articol publicat pe www.desprespa.ro
Suntem in anotimpul cald, iar soarele este in acest caz un mare ”dusman” al pielii sensibile, al fragilitatii capilare si mai ales al pielii uscate sau deshidratate.
In aceste articole puteti revedea “Ce sunt radiatiile solare si cum ne protejam de ele” sau “Cum si de ce sa ne protejam eficient de razele ultraviolete“.
Ingrediente naturale pentru piele sensibila
In general pielea sensibila este caracterizata si prin fragilitate vasculara, alergii, sau dermatite.
Unul din cele mai pretioase ingrediente ce echilibreaza pielea, o protejaza si amelioreaza capilarele sparte (teleangiectazii) este uleiul de macese – uleiul de rosa mosqueta sau rosa canina (denumirea difera in functie de specie).
Studiii dermatologice au aratat ca acizii grasi nesaturati din acest ulei sunt sub forma de carotenoizi, flavonoizi, vitamina C, iar acidul retinoic ce se afla in acest ulei este denumit tretinoid – o forma naturala a vitaminei A, de altfel este uleiul cel mai bogat in aceasta vitamina. Aceste componente ii recomanda ca si cicatrizant si regenerator al pieli, capacitati perfecte pentru afectiunile mentionate mai sus.
Pe langa acesta un alt ulei pretios in aceste afectiuni este cel de catina foarte bogat in omega 7 cu singura precautie ca se adauga in cantitati moderate avand in vedere culoarea intens colaranta.icatrizant si regenerator al pieli, capacitati perfecte pentru afectiunile mentionate mai sus.
Aloe vera, extractele CO2 de galbenele si musetel, uleiul de argan, uleiul esential de lavanda, sunt de asemenea protectoare pretioase pentru pielea sensibila sau alergica si in acelasi timp calmeaza pielea, protejaza vasele sanguine si previn fragilitatea vasculara.
Pentru ingrijire sunt folositoare cataplasmele cu levantica sau musetel in cazul rozaceei sau al cuperozei incipiente. Afectiunea poate aparea la ambele sexe (predominat la femei) dupa 30 de ani prin dilatarile permanente ale vaselor de sange.
Infuziile din levantica, musetel, galbenele, sunt eficiente in aceste afectiuni iar prepararea lor se poate face astfel:
– Infuzii sau macerate la rece cu florile uscate ale acestor plante reprezinta o solutie eficienta in cazul in care se tamponeaza pielea afectata de trei ori pe zi.
Lavanda si musetelul sunt eficiente pentru calmarea pielii iritate sau alergice, au proprietati antiinflamatoare.
Plante cu rol de protectie si venotonice sunt: castanul, sanzaienele, vita de vie rosie, iedera, radacina de nalba mare, din aceste plante se pot bea ceaiuri care vor ameliora circulatia periferica.
Bogatia de principii active se “inlantuie sinergic” in functie de plantele si semintele alese, iar lipsa oricarei substante derivate printr-un procedeu chimic fac aceste amestecuri pretioase, miraculoase, desi procesul este incet, migalos si costisitor, iar prezervarea lor se face natural, insa de foarte scurta durata.Recent am descoperit (intr-un laborator) o metoda dacica de presare la rece a amestecurilor de plante si seminte oleaginoase obtinandu-se amestecuri “vii” de uleiuri si elixire uleioase de-a dreptul fabuloase.
Oameni pasionati si cunoscatori ai naturii au cercetat, au gasit si apoi regandit metode eficiente de a concentra in mod natural principiile active din plante.
Amestecul binefacator si calmat al plantelor cu efecte venotonice, antiinflamatoare este solutia naturala de a proteja pielea sensibila cu fragilitate vasculara.
Comments are closed.
TrackBack URL
http://blog.mariamaria.ro/wp-trackback.php?p=2832