Interviul a fost ideea Antoniei Bogdana Balan, pentru site-ul www.lamargineacasniciei.ro  , autoarea romanelor, Te iubesc Filip! si Dana dragostea mea! si realizat de Antonia in iunie 2015 :

„E seară. Eu iubesc nopțile și diminețile. Seara îmi aduce o stare de nostalgie… fiecare om se retrage la casa lui, mai mică sau mai mare, acolo unde se regăsește cu el și, de cele mai multe ori, cu cei dragi. Însuși soarele pleacă la culcare și îți lasă un apus superb la vedere și, poate, trist ca emoție. Un preludiu al unei nopți cu vise și un preambul al unei dimineți în care astrul revine urmând, invariabil, aceeași rutină. Numai că, într-o bună zi, dimineața, te-ai putea trezi și, indiferent de vârstă, ți-ai putea da seama că e cazul să începi să trăiești povestea vieții tale. Să faci schimbări, să îți urmezi pasiunea, să te îndrăgostești de ceea ce faci, să mulțumești în gând oamenilor speciali din trecutul, prezentul și viitorul vieții tale, să înveți continuu și să (te) iubești. Aceasta mi-a inspirat mie interviul cu Maria. Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte. O viață de poveste. O poveste de viață. Maria Mihaiu.

Atunci când am cunoscut-o pe doamna Maria Mihaiu, la lansarea romanului „M-am născut să te întâlnesc” al scriitoarei Adriana Ungureanu, m-au impresionat două aspecte: profunzimea ochilor ei și larghețea zâmbetului. Apoi naturalețea cu care mi-a spus că ne vom revedea la lansarea mea unde va veni ca partener. Ne cunoaștem de două luni, dar, de fapt, ne știm dintotdeauna. Maria Mihaiu, cosmetician, trainer și evaluator cosmetică. O poveste de viață fascinantă, despre renunțări și reorientări, despre tehniculcare iubește creativul, despre pasiune și adaptare, învățare continuă și perfecționare, simbioza între natură și frumusețe. Despre regăsirea de sine și… dar mai bine să o lăsăm pe Maria să ne răspundă. Vă prezint, așadar, astăzi un alt om al sufletului meu.

  1. Maria, atunci când mă gândesc la tine, inevitabil îmi apar în minte următoarele cuvinte:frumusețe, tinerețe, suflet. Ce reprezintă ele pentru tine?

DSC00075

Îți mulțumesc, Antonia, este o mare încântare și onoare să mă situezi alături de oamenii sufletului tău. Iau ca un dar acest interviu și faptul că vezi în jurul meu frumusețe, tinerețe și suflete. Da, mă înconjoară oameni care au aceste atribute şi, da, mă încarcă, sunt combustia (dacă ai amintit de tehnic) ce mă face să găsesc- uneori, fără să caut- idei, reţete de frumuseţe şi de… viaţă. Frumusețea și tinerețea sunt în noi, în suflet, de noi depinde ca ele să se reflecte pe chip și să rămână cu noi toată viața. Am privilegiul să privesc și să admir chipul FEMEII FRUMOASE, naturale, fără artificii obținute prin machiaj, mă încântă să văd cum armonia, naturalețea și frumusețea pură se reflectă din suflet, luminează chipul, dau strălucire ochilor și  plenitudine pielii. Marele cosmetolog francez Fernand Aubry, cel ce a creat  Le Visagisme (1936), spune: „There is no woman without beauty, but only hidden beauties who are not aware of it”.


  1. 40. de relaxare.

    „Chipul, dintre toate părțile corpului, este acela care permite cel mai bine identificarea stării de spirit a individului. Tensiunea, contracturile și spasmele lasă, cu timpul, semne profunde. Cu trecerea anilor, dificultățile pe care trebuie să le înfruntăm în viață se resimt și sunt înregistrate de către corp și de chipul nostru sub formă de blocaje.”

    Aș vrea să o prezentăm pe Maria Mihaiu în primul rând dând la o parte învelișul profesional… Femeia și omul Maria Mihaiu. Ne

    faci cunoștință cu tine?

Maria Mihaiu – o ardeleancă relocată de bună voie în Bucureşti de aproape 10 ani, iubesc Bucureştiul cu tot ce reprezintă el.  Sunt FEMEIE şi un om obişnuit. Această meserie,COSMETICA, a devenit pentru mine profesie. Practica, studiul, cercetarea şi căutarea mi-au dat posibilitatea să mă găsesc, să descopăr cu ce DAR am fost înzestrată, iar ceea ce amprimit dăruiesc mai departe, ca să primesc din nou foarte mult.

in iarba

„Pasiunea pentru natură am avut-o de când mă știu, natura făcând parte din viața mea și a familiei mele. Eram mândră în adolescență când bunica mea era confundată cu mama mea, iar mama cu sora mai mare. Ce le făcea să se mențină tinere? Mai târziu am înțeles că viața într-un mediu curat, nepoluat, hrana, munca și pomezile naturale ce le aplicau pe față, apa curată au făcut ca ele să se mențină tinere și cu o piele întinsă și sănătoasă.”

 

 

3. Adresez întrebarea următoare tuturor invitaților mei: ce crezi că reprezintă și cum te raportezi la titlul blogului meu, La Marginea Căsniciei?

  Citind blogul tău pot spune că mă pot integra şi aici – sunt… la marginea căsniciei. Îmi permiţi să-ţi răspund citând cuvintele tale?  „Vine o vreme când golul trebuie umplut. Sinceritate mă numesc. Caut suflet… al cărui gol să îl umplu. Căruia să îi dau curajul de a vedea dincolo de goliciunea lui și de a începe să caute adevărul din el. Să îi dau puterea de a renunța la ceea ce îi aduce frustrări, neîmpliniri, la rutină și obișnuință, la tipic și să-și urmeze menirea… Aș vrea, suflete, să te fac să înțelegi că orice clipă petrecută în frustrări, speranțe și iluzii sau dezamăgiri este o clipă irosită în van, în care ai putea să întâlnești sufletul care să te împlinească. Că viața este un cumul de lecții cu clase pe care le ai de absolvit și profesori de care te desparți la un moment dat… Depinde doar de tine dacă vei absolvi magna sau summa cum laude sau vei susține la nesfârșit restanțe. Indiferent cum ar fi, vine o vreme… Când începi să conștientizezi că ești dator cu o moarte, iar pentru asta trebuie să pricepi că ești dator și cu o viață. A ta. Ție.”


  1. În puținul timp în care am avut ocazia să ne vedem mi-am dat seama că te caracterizează naturalul și toate derivatele lui. Ești naturală, iar eu mă simt bine în preajma unui astfel de om. Natural, natură, naturist. Să facem legătura cu pasiunea și domeniul vieții tale profesionale și cu termenul de biocompatibilitate.
masca ciocolata

„Produsele de îngrijire profesionale NATURALE precum și ingredientele NATURALE sunt elementele esențiale pentru succesul tratamentelor cosmetice și menținerea efectelor în timp fără riscul aparițiilor efectelor nedorite.”

Da, îmi plac natura şi naturalul, însă fără să fiu habotnică în acest sens. De aceea adopt şi adaptez ceea ce nu impietează naturalul, mă raportez la tehnică, accept şi preiau ceea ce-i benefic din descoperirile ştiinţifice din domeniu, fără ca acestea să intervină invaziv şi brutal în metabolismul corpului nostru.  Biocompatibilitatea ţine de matricea noastră internă formulată din substanţele minerale predominante în plantele din zona unde ne-am născut, dar dacă eşti deschis te poţi adapta, poţi să rezonezi cu anumite ingrediente din alte zone în care poate n-ai călcat niciodată.


  1. Un inginer, tu, care devine într-un moment al vieții creator de tinerețe fără bătrânețe, cumâini magice care modelează frumusețea pe chipul celorlalți. A fost dificilă schimbarea? Încurajează-ne, te rog. Unele dintre noi se tem de schimbări profesionale, locative ș.a.m.d.

 

flyer

„Pregătirea într-o profesie tehnică din domeniul chimie și activitatea de mulți ani în laboratoarele de analiză, iar apoi specializările pe diverse domenii m-au făcut să pot să învăț și să mă adaptez rapid la schimbări radicale. Cursurile și specializarea în cosmetică le-am abordat ca pe o evadare din mediul în care eram prinsă, apoi au urmat documentarea, aprofundarea, studiile și experimentările în laboratoarele de produse cosmetice naturale și de îngrijire. Toate acestea în paralel cu munca și cazuistica din cabinetul de cosmetică, cu studiile despre plante, remedii naturale, cosmetica naturală, prevenția și întreținerea sănătoasă a organismului și a pielii printr-un stil de viață sănătos.”

Îţi mulţumesc din nou, dar e mult prea mult spus De fiecare dintre noi ţine să ne păstrăm tinere.Da, frumuseţea se poate întreţine şi modela, iar tinereţea se poate păstra atâta timp cât vine din interior cum bine reliefează George Enescu: „Nu devii bătrân fiindcă ai trăit un anumit număr de ani, devii bătrân fiindcă ai dezertat de la idealul tău. Anii ridează pielea, dar renunţarea la ideal ridează sufletul.”

Schimbarea este plăcută dacă alegi să faci ce-ţi place şi crezi în ceea ce faci. Când profesia face parte integrantă din modul tău de viaţă, când te regăseşti şi rezonezi cu locul unde eşti, când ajungi să fii sigur că ceea ce faci este pentru binele tău şi al celorlalţi, atunci este… uşor. Schimbarea, în ceea ce mă priveşte, s-a făcut de azi pe mâine, a trebuit să aleg şi atunci am avut şansa să întâlnescOMUL care a văzut ceea ce eu nu conştientizam în acel moment că AM. Schimbarea, căutarea îţi dau răspunsuri şi certitudini, de multe ori acestea sunt foarte aproape de tine, trebuie să le vezi în lumina optimă şi să le accepţi, aşa cum eu am acceptat COSMETOLOGIA în viaţa mea.

„Cosmetologia este o profesie de credinţă, iar meseria de cosmetician cere nu numai mult tact şi îndemânare, dar şi calităţi psihologice şi cunoştinţe în toate domeniile, care, în mod direct sau indirect, sunt legate de frumuseţea şi armonia corpului omenesc”, spune, bineînţeles, tot Fernand Aubry.


  1. Parfum de femeie: elixirul dragostei, cartea de vizită, preludiu către esența feminină? Cum alegem un parfum? De ce iris și iasomie în parfumul natural creat de tine?

Voi răspunde printr-o mică poveste: Cleopatra, regina Egiptului, a creat o esenţă parfumată, un elixir magic ce se numea kyphi. Plutarh spunea: „Kyphi este parfumul ce tulbură întreagă Romă, dar mai ales pe Cezar şi pe generalul Marc Antoniu”. Acest kyphi era un amestec de miere, vin, planta henna, smirnă, diferite rădăcini, lemn de trandafir, trestie mirositoare, măcriş, boabe de ienupăr, cardamon, nard şi multe alte plante (reţeta lui s-a pierdut odată cu biblioteca din Alexandria), ce avea puterea de a adormi un om, de a-l face să aibă vise plăcute, de a relaxa, de a alunga grijile zilnice şi de a aduce pacea.

Aşadar parfumul, acest elixir înmiresmat, poate avea atât de multe conotaţii, poate duce spre anumite stări speciale, poate crea anumite situaţii inedite, alegerea ţie îţi aparţine sau celui (celei) ce te cunoaşte cel mai bine. Eu pot să vă spun doar că parfumul, acest amestec de arome eterice şi volatile, se defineşte prin note.

Notele de vârf sunt primele pe care le percepem, apoi notele de mijloc – cele reprezentative pentru un parfum – şi notele de fond, cele mai mai persistente şi care fixează notele de mijloc. Piramida olfactivă – nasul nostru – percepe notele florale, lemnoase, ierboase, picante, orientale sau citrice. Amestecul lor este o adevărată alchimie ce ţine şi de ştiinţă, dar mai mult de simţire şi… de artă.

Parfumul natural de iasomie arabă şi iris îl prepar şi ţi l-am oferit cu drag, însă la crearea lui un rol important l-a avut o doamnă bine documentată în domeniul ingredientelor, o doamnă minunată ce a apărut la un moment dat în viaţa mea.


  1. Am citit testimonialele de pe site-ul tău, mariamaria.ro, și m-a impresionat expresia„dragoste la primul tratament”. Acum, pentru că suntem pe un blog cu și despre iubire, îmi doresc să te întreb ce reprezintă dragostea pentru tine? Crezi în coup de foudre saulove at first sight?

„Femeile trebuie să strălucească, să-și pună în valoare feminitatea și frumusețea, iar cum frumusețea nu este întâmplătoare, ea poate fi menținută prin tratamente naturale, non-invazive, într-un mediu prietenos și armonios.”

Le mulţumesc încă o dată acestor minunate doamne că au reliefat în scris ceea ce au simţit şi văzut, după cum le mulţumesc celor mai multe care îmi spun direct ce simt. Și nu în ultimul rând celor care nu sunt mulţumite de ceea ce fac eu sau de mine – acestea mă ajută şi mă determină să mă raportez corect şi obiectiv la ceea ce fac, sunt reperul care mă impulsionează să caut, să învăţ, să găsesc şi să mă perfecționez. Da, cred în dragoste la prima vedere! Mă regăsesc şi rezonează cu mine – coup de foudre.


  1. Unde te pot găsi cititoarele mele (și nu numai), atât virtual, cât și fizic.

Mă pot găsi pe Facebook, pe site-urile www.mariamaria.ro și în curând pe  www.healthbeautymagazine.ro, la Cabinetele de Cosmetică Naturistă cu programări la telefon 0722.745.679, iar locaţia o puteţi alege: zona de sud Centrul MDA de Terapii Alternative din Str. Radului nr. 15, sector 4. București.


  1. Romanele mele se găsesc în biblioteca ta, după cum sticluța cu parfum de iasomie dăruită de tine este în geanta mea 🙂 Mă regăsesc în el: feminină/ sensibilă (note de vârf), persistent- insistentă (note de mijloc), îndrăgostită (nota de fond). Tu cum te-ai regăsit/ raportat în/ la romanele mele?

   Am găsit multe similitudini din viaţa şi trăirile mele în romanele tale şi da, ai avut dreptate, mă regăsesc mai degrabă în unele situaţii şi îmi place  „Te iubesc, Filip!”.


  1. Viața este un amalgam de mirosuri, simțiri, trăiri, iubiri, universuri individuale în care pătrundem și cu care ne întrepătrundem, în care am vrea să rămânem pentru o veșnicie, dar de unde plecăm cu sau fără regrete. Ai regrete? Există un om special căruia ai vrea să îi dedici câteva rânduri aici, ca încheiere? Îți mulțumim!
inima de lavanda

„De la piele… la suflet!”

Achiesez cu totul la definirea dată de tine vieţii. Regrete? Doar faţă de părinţi. Da, exista un OM special! Gândurile mele bune merg spre acei oameni speciali care au avut şi au un rol important în viaţa mea, fiindcă au văzut când eu încă nu știam să văd. Așa am avut șansa să mă regăsesc, să clădesc şi să devin EU

Mulțumesc, Mariana Ștefan! Mulțumesc, Leonard Răduț! Mulțumesc, Mirela Păduraru!

 

Mențiune: citatele din legenda fotografiilor sunt preluate de pe site-ul Mariei Mihaiu (http://www.mariamaria.ro)

Likes(3)(0)