Articol publicat pe www.desprespa.ro

COSMETICELE NATURALE – din fericire, pe an ce trece, tot mai pregnante si prezente in ultimii ani, sau “reantors” in viata noastra, in detrimentul cosmeticalelor sintetice cele atat de mediatizate si “branduite”.

Un lucru imbucurator este ca unele produse romanesti, din cauza preturilor accesibile si datorita faptului ca nu sunt atat de ”imbogatite cu principii active de sinteza” sunt tot mai cautate si folosite.

COSMETICELE NATURALE sunt compuse din ingrediente naturale esentiale si din ingrediente de origine naturala, iar pe langa faptul ca sunt “recunoscute” de celula umana a corpului, stimuleaza microcirculatia si schimbul de oxigen la nivel celular, drenarea limfatica, regenerarea celulelor, hidratarea profunda, aportul de vitamine si minerale.

Prin procesele pielii, respectiv prin transpiratie se elimina toxinele si tot prin piele se elimina seebumul prin glandele sebacee. A impiedica aceste procese, cu substante nerecunoscute de corpul uman, produse de sinteza care “imita un ingredient natural” duce la stocarea lor progresiva in organism, iar apoi la disfuctionalitati diverse.


COSMETICELE NATURALE contin:

apa purificata si incarcata cu principii bilologice;
– uleiuri si alte ingrediente natutale care sunt compatibile cu celula vie,
– contin minerale naturale si substante ce provin direct din regnul vegetal sau animal (produsele apicole sau lactate, etc),
– contin mai multe elemente naturale care intretin viata cu efectele ei pozitive,
– au un procent mai mare de microorganisme care in mod natural sunt acceptate de organism,
– contin conservanti naturali, ce nu sunt nocivi in celula vie

Punctele asa zis slabe ale cosmeticelor naturale:

– au teremen de garantie redus, durata de viata a unui produs cosmetic natural este mai scurta,

– producerea conservantilor naturali este mai costisitoare,

– mirosul unui parfum natural, pentru unele persoane nu este la fel de atragator ca si un parfum de sinteza creat in laborator.

Cu toate aceste inconveniente cosmeticele naturale se folosesc din cele mai vechi timpuri,  incepand cu Roma antica, Grecia antica, sau sa pomenesc de Egipul antic unde cosmetica decorativa a acelei vremi este si azi in voga.

Cosmeticele naturale se pastreaza la o temperatura constanta nu mai mare de 19 grade C, cu capacul inchis si daca se poate nu in camere cu umiditate ridicata, iar dupa deschidere este bine sa fie folosite in perioada de garantie data de producator.

Ideal ar fi ca aceste produse cosmetice, cremele de exemplu, sa fie depozitate in recipiente cu dozare, deoarece depozitarea in cutii determina infestarea mai rapida, fiindca o simpla introducere a degetelor de la maini intr-o crema o infesteaza cu o multime de microbi si germeni, in acest mod acestea pot fi folosite de mai multe persoane.

In vechime se foloseau mai mult unguentele (acestea nu contin apa) , adica amestecurile de uleiuri naturale si cateva picaturi de uleiuri esentiale pentru miros si principii active.

In ultimii ani au inceput tot mai mult sa se foloseasca ingredientele naturale si incet, incet se formeaza si se dezvolta aceasta zona a breslei cosmeticalelor si produselor de ingrijire naturale.

Da – cosmeticele naturale sunt realitate ! “Natura ne arata ca tot ce inseamna viata este levogir, iar dextrogir sunt numai structurile amorfe, fara viata, din aceasta cauza ele nu se intergreaza in metabolismul celulei,  desi sunt folosite cu precadere in epoca moderna, ele sunt practic incompatibile cu viul.

Inca o data DA produselor si ingredientelor naturale!

 

Likes(1)(0)