La multi ani ! Sa avem un An Nou 2013 cu multe impliniri, realizari si armonie!

In acordurile lui Strauss sa vorbim despre “beneficiile culinare” din perioada sarbatorilor.

Mentionez ca toate acestea vi le spun in acordurile “Concertului de Anul Nou al Operei din Viena”,  mai exact pe “Dunarea Albastra – Johann Strauss jr.”.

Sarbatorile aproape au trecut si poate unii dintre noi ne-am mai ales cu “cate ceva”, daca am exagerat pe ici pe colo, cu un dulce ispititor, un vin euforic si alte rasfaturi culinare?

Efectele le cuantificam fiecare si in functie de « gravitatea lor » luam sau nu masurile de cuviinta.

Va propun azi sa privim lucrurile dintr-un unghi optimist, hazliu (pentru unii haz de necaz) sa vedem cu ce ne alegem daca am exagerat cu piftia, vinul sau ciocolata ?

Din ce este compusa piftia in principal?

–          Din gelatina deci din … colagen!

Ce este colagenul ?

–          O proteina de tesut coinjunctiv esentiala pentru piele, par si unghii, tendoane si articulatii!

Avem nevoie de colagen!  Asadar daca am exagerat cu “gelatina din piftie” sa ne consolom cu ideea ca pielea s-a intins!!! Oare datorita “colagenului in exces” sau kilogramelor in exces?

Vinul, vinul rosu, negru, licoarea bahica adulata de zei si de oameni deopotriva, contine un principiu activ de exceptie – RESVERATROLUL!

Am consumat vin rosu?

–          Ne-am ales cu minunatul resveratrol, antioxidant si fitoestrogen natural! Acest principiu activ din coaja boabelor de struguri, ne protejaza de boli cardiovasculare, intareste imunitatea prin aportul de vitamne C si E.

Cum bine spune un proverb latin “in vino veritas” si de asemenea in ceea ce va spune subsemnata, iar daca doriti sa ma contraziceti astept sugestiile si intrebarile voastre pe www.mariamaria.ro si pe www.desprespa.ro

Am exagerat cu  ciocolata ?

Bine, bine, dar ce este ciocolata?  In esenta este “cacao, cuvant dulce si colorat ce te scoate din Minte si te transporta direct in Inima” cum bine spune cercetatorul nutritionist David Wolfe, expert in hrana cruda.

Ce mai are ciocolata?

Unt de cacao, adica un “campion in continutul de antioxidanti” dat de teobromina si mineralele esentiale magneziu, crom si fier.

Am rezumat in gluma despre exagerarile culinare, in serios despre principiile active, de care putem beneficia cel mai corect daca le luam din alimente cat mai putin, sau deloc procesate, cel mai bine direct de la sursa: fructe si legume crude.

Exagerarea cu adevarat benefica, pe care va felicit daca ati realizat-o , este DANSUL si miscarea, despre beneficiile ei acestea las mai bine sa se exprime specialistii de pe site-ul  www.desprespa.ro

Likes(0)(0)