57_ Maria(1)articol aparut pe www.desprespa.ro

Blogul de Cosmetica Naturista ar putea deveni interactiv… doar cu intrebarile si parerile dumneavoastra se poate realiza aceasta. Aceasta idee mi-a venit fiindca am observat ca la seminariile de Cosmetica Naturista, sau la alte evenimente unde am fost invitata, daca asistenta este antrenata in discutii, Blogul de Cosmetica Naturista ar putea deveni interactiv… doar cu intrebarile si parerile dumneavoastra se poate realiza aceasta. Aceasta idee mi-a venit fiindca am observat ca la seminariile de Cosmetica Naturista, sau la alte evenimente unde am fost invitata, daca asistenta este antrenata in discutii, informatiile expuse sunt usor asimilate, intelese si puse in practica.

In acest fel prin intermediul acestui blog eu as putea fi mai aproape de dumneavoastra cu informatii si sfaturi, pentru aceasta ma gasiti pe facebook, profil Maria Mihaiu, messenger si mail: :maria_mihaiu@yahoo.com, sau daca aveti urgente la telefoanele de aici.

De ce aceasta ?

Voi argumenta in primul rand cu cele spuse de cel care a creat “LE VISAGISME” – FRENAND AUBRY – cosmetologul si “tatal cosmeticii moderne” (prima jumatate a secolului al XX):

“Cosmetologia este o profesiune de credinta, iar meseria de cosmetician cere nu numai mult tact si indemanare, dar si calitati psihologice si cunostinte multiple in toate domeniile, care in mod direct sau indirect sunt legate de frumusetea si armonia corpului omenesc.”   

eu cu bucurie si deschidere_Acesta il consider “juramantul cosmeticienei” la fel ca si cel al lui Hipocrate in medicina si as dori ca informatiile despre ingrijirea constanta si corecta a pielii cu metode simple si firesti sa ajunga sa fie cunoscute de femeile din Romania, iar noi cei din domneiu TREBUIE sa oferim informatii corecte, neinfluentate de BRAND-urile ce le reprezentam.

As dori ca femeile, barbatii si adolescentii sa cunoasca cat mai multe informatii despre piele din punct de vedere histologic ca sa inteleaga de ce pielea ca si orice alt organ al corpului trebuie tratata si ingrijita cu blandete, non invaziv.

Necesitatea ingrijirii pielii si a prevenirea deteriorarii ei – mai ales TENUL, ar trebui sa fie prioritatea numarul 1 in igiena si ingrijirea fetei, inaintea alegerii fondului de ten, cel care de cele mai multe ori este ales ca sa se “mascheze” inestetismele”.

Fiindca am ajuns la acest subiect si fiindca este vara, as dori sa va atentionez despre lantul de reactii chimice ce se “dezvolta” pe pielea fardata si expusa la soare, deci atunci cand mergeti la plaja NU machiajul este nociv.

Insa in primul rand este foarte important sa stiti ca fondul de ten, pudra sau orice alt produs de machiaj NU PROTEJAZA IMPOTRIVA RAZELOR ULTRAVIOLETE NOCIVE.

povestea demachieriiDimpotriva la cald, substantele chimice componente isi intensifica reactiile, iar ingredientele din produsele de machiaj CHIAR DACA SUNT DE ORIGINE NATURALA (atat cat pot fi aceste produse) vor interactiona cu filmul hidrolipidic al pielii care in aceasta perioada este “imbogatit” cu exces de praf, gaze din aer, apa si sebum.

Sub razele solare pe langa incalzire, porii se vor dilata, iar acest mediu va deveni propice “dezvotarii” unor reactii chimice din care vor rezulta compusi toxici ce vor fi apoi ABSORBITI de PIELE, iar unii compusi metabolizati!!!

un aer diferitRevenind la necesitatea ingrijirii pielii, acum vara, va recomand in cazul in care transpirati excesiv, sa va curatati fata chiar si peste zi cu infuzii de plante (musetel, galbenele, lavanda) sau cu ape florale (grad alimentar).

Ph-ul acid in cazul tenurilor alipice poate da senzatia de usturime, iar pH-ul alcalin in cazul tenurilor grase poate da senzatia de arsura, in ambele cazuri se pot dezvolta diverse formatiuni inestetice si uneori dureroase.

Am ajuns la pH si cred ca ar fi indicat sa definesc aceasta notiune, voi incepe cu definirea tehnica (putina chimie): pH-ul pe scurt este definit ca si de concentratia de ioni de hidrogen intr-o solutie, iar mai pe inteles exprima aciditatea sau alcalinitatea (bazicitatea) unei solutii.

In ultimii doi ani informatiile despre modul de ingrijire al pielii au  “explodat” in spatiual virtual, bineinteles ca o parte din informatii  atent selectate si filtrate imi sunt de folos, dar am mai avut si  surprise din care sa “aflu” de pe-un blog unde se publica informatii din domeniul cosmeticii,  ca notiunea de pH in general si pH-ul pielii in functie de tipul de ten, este un termen gresit inteles, iar informatiile publicate erau eronate.

Revenind la definirea pH-ului adica gradul de aciditatea, sau alcalinitatea al unei solutii pe o scala logaritmica (nu voi dezvolta aceasta e deja prea tehnic) arata  asa:

Scala pH-ului este de la 1 – 14

 – acid: de la 0 – 7

– neutru: = 7

– alcalin sau baza: de la 7 – 14.

Revenind la piele, indiciul pH-ului este unul din cei mai importanti in recunoasterea tipului de piele, tenul normal are un pH de 5,5 pana la 6, iar pielea grasa are un pH alcalin mai mare de 7.

Ca si o concluzie, dar astept si intrebarile dumneavoastra:

–  pe tenul gras nu vom pune ingrediente sau substante bazice cum ar fi sapunul !!!!

–  pe tenul uscat nu vom pune ingrediente, sau alimentene (fructe in general) puternic acide;

Cred ca pentru astazi este suficienta chimie si sper ca am lamurit intrucatva notiunea de pH, va urez o vara minunata in continuare si astept sugestii pentru urmatoarele articole.

 

Likes(2)(0)