Celulele stem sunt celule nespecializate capabile de reinoire pe toată durata de viață perioadă a organismului.

Celulele stem adulte sunt responsabile si capabile mentina un flux continuu de noi celule esentiale pentru repararea și regenerarea pielii.

Rolul esențial al celulelor stem dermice se “produce” in epiderma aceasta fiind constant “reinnoit și reparata” de-a lungul vieții. Acest proces este esențial la intretinerea si functionarea normala a barierei de protectie a pielii, practic clulele stem localizate in stratul bazal al epidermei “mediaza acest proces”.

Protecția sau stimularea stem Celulele din epiderma a devenit o subiect fierbinte în produsele cosmetice. Test in vitro sisteme care utilizează celule stem epidermica au fost stabilite, care să permită cererile de active de celule stem epidermice.images

In 2008, Institutul Mibelle Biochimie Elvetia – obtine primele reusite in cercetarile despre efectele celulelor stem vegetale.  Cercetatorii au reușit să stabilească pe o cultură de celule dermice un nou sistem de testare conceput pentru a evalua ingredientele active care pot vitaliza celulele stem ale pielii.

PhytoCellTec TM argan – este primul activ cosmetic care si-a demonstrat prin studii clinice eficacitate pe celulele stem cutanate.

foto: Mibelle Biochemistry Group

BIBLIOGRAFIE:

HSH Chemie Romania

Mibelle Biochemistry Group

Likes(0)(0)