TUNELUL DRAGOSTEI 1007pAm creat acest blog in 30 septembrie 2010 din dorinta de a informa despre beneficiile ingredientelor naturale si utilizarea lor corecta, in cunostinta de cauza. Atunci informatiile despre tratamentele naturiste interne sau externe, erau in una sau doua reviste de specialitate, exista un curent al naturistilor dar axant mai mult pe utilizarea interna a ingredientelor naturale.

Treptat  adeptii acestui curent,  sau cei care ” adopta un stil de viata sanatos”, au crescut exponential, lucru imbucurator ca in ultimii ani tot mai multa lume se indreapta spre prevenirea, tratarea si aparitiei unor afectiuni sau inestetisme ale pielii holistic, sau prin intermediul cosmeticii naturiste.

Pentru aceasta sunt necesare cateva cunostinte minime de anatomie, chimie si biologie sau indrumarile unor specialisti in fitocosmetica, cosmetica naturista, nutritie sau homeopatie, si sublinez:  INFORMATIILE CORECTE si RETETELE DE PE INTERNET le adoptati, distribiti sau folositi doar daca sursa este credibila si daca sunt semnate informatiile.

De sustin acestea?

Sa incepem cu uleiurile naturale presate la rece:

Stiti ca sunt unele uleiuri naturale (excelente de altfel pentru anumite probleme sau afectiuni interne), insa folosite extern au potential comedogenic, de exemplu uleiul de cocos.

Stiti ca unele plante contin fito-hormoni vegetali, iar necunostinta proprietatilor lor poate determina disfunctii hormonale, uleiul din germeni de grau este excelent dupa epilare, pentru inhibarea cresterii firelor de par.

Cele mai cunoscute extracte din plante sunt uleiurile esentiale, insa desi sunt naturale, au precautii in modul de folosire, unele pot avea potential daunator in anumite situatii, este importanta folosirea lor doar dupa  indicatiile producatorului.

O sa va dau un exemplu arhicunoscut:

Uleiurile esentiale citrice, de altfel unele din cele mai placute din punct de vedere olfactiv, sunt fotosensibile, unele iritante, iar unele interzise pentru gravide si copii, asadar folosirea lor este indicata sa se faca doar dupa indicatiile producatorilor.

Intradevar acestea pot fi clasificate si dupa tipul de ten dar aceste caracteristici nu sunt suficiente pentru a da proprietati antiacneice de exemplu unui amestec de uleiuri naturale si cateva picaturi de uleiuri esentiale, de altfel identificarea unui produs ca si antiacneic, doar fiindca are un cumul de uleiuri esentiale cu astfel de proprietati,  este exagerata, principiile active concentrate in uleiurile esentiale sunt limitate de proprietatile volatile ale plantei.  Fiecare specie sau grup de plante concentraza  principiile active mai eficient dupa o serie de proprietati chimice si fizice ce ar trebui cunoscute cunoscute .

Am mai remarcat ceva surprinzator, placut, clientele mele sunt curioase doresc sa afle orice procedura sau produs folosesc, multe dintre ele au cunostintele necesare in ceea ce priveste ingrijirea pielii. Din pacate am cunoscut si persoane care nu au aceste cunostinte minime, nu au fost consiliate cum sa se ingrijeasca acasa si in consecinta procedeaza incorect cu sanatatea pielii lor acum, dar mai ales pe termen lung.

Este binevenita si de folos culegerea de informatii de pe internet dar acestea in conditiile in care consultati mai multe surse sau daca aceste informatii sunt oferite de specialisti in domeniu.

Cele mai la indemana si simple produse si ingrediente sunt cele mai eficiente: apa, mierea, laptele proaspat, laptisorul de matca, infuziile de plante (musetel, galbenele), sucul de castravete.

Inca o recomandare pe care de altfel o gasiti in mai multe articole de pe acest site, fiti blande cu pielea, nu o agresati, nu atingeti zonele inflamate oriunde si oricand, fara sa aveti o igiena riguroasa. Nu “stoarceti” cu orice pret un “cos” si in orice conditii, aveti rabdare sa se resoarbe sau sa se colecteze suficient astfel incat  sa efectuati  “operatiunea” in conditii igienice fara sa fie dureroasa si traumatizanta.

Pentru mai multe informatii puteti sa ma consultati:

Maria Mihaiu

Cosmeticana&Trainer Cosmetica

www.mariamaria.ro

0737 346 546

 

FOTO : Florin Avramescu  – din dragoste pentru natura vezi : „prin ochiul de sticla”  , „Tunelul dragostei” cu aceste imagini ce mi se par edificatoare pentru acest articol

Likes(2)(0)