Uleiul de Argan – o comoară pentru piele

Uleiul de Argan este excepţional de bogat în acizi graşi nesaturaţi: Omega 6, Omega 9, vitamina E si polifenoli.

Aplicarea sa pe piele se restabileşte filmul hydrolipidic, ofera pielii substanţe nutritive esenţiale  şi se  încetineşte uscarea ei.

Uleiul de argan  joacă un rol major în funcţia de barieră hidrolipidica a pielii, deoarece hrăneşte, protejează şi hidratează .  Păstrează hidratarea naturala a pielii şi menţine elasticitatea sa.

Uleiul de Argan este un aliat formidabil in lupta impotriva semnelor de imbatranire prematura a pielii si de diminuare a ridurilor.

Arganerie

Copacul Argan este un copac care creşte numai pe o suprafaţă limitată şi bine definita: în mare Munţii Atlas, de-a lungul coastei atlantice din sudul Marocului. Arganeria, care are aproximativ 20 de milioane de copaci si care acoperă aproape 800.000 de ha de pădure aceasta fiind şi  singura padure de acest fel din lume  .

Copacul Argan joacă un rol vital în problemele socio-economice locale, deoarece permite menţinerea populaţiilor rurale, într-o regiune foarte arida. Acesta joacă, de asemenea, un rol major ecologic, deoarece stopeaza deşertificarea acestei regiuni si in plus menţinerea umidităţii şi a fertilităţii solurilor pentru agricultura practicata de populaţiea locala. Recolta de nuci Argan a devenit singura sursă de venit pentru femei.

Din nucile de Argan – uleiul  Argan – o istorie a femeilor

Recolta de nuci Argan are loc între iunie şi august astfel se ofera un loc de muncă pentru femeile din aceasta regiune. Odată fructele culese şi uscate la soare, femeile elimina pulpa, fructele coajă lemnoasa, iar miezul se zdrobeste  şi preseaza la rece de unde rezulata uleiul de Argan.  Un litru din acest elixir rar – uleiul de Argan – se obtine din 40 kg de fructe (nuci) , care apoi este folosit pentru produsele alimentare sau de îngrijire a pielii.

Proprietatile uleiului de argan

Datorita proprietatilor sale uleiul de argan se absoarbe rapid in piele, este foarte hidratant, este bogat în Alpha tocoferoli (vitamina E), bogat în Fenoli, bogat în Caroteni, este un puternic anti-oxidant, antiinflamator, cu continut ridicat de acizi grasi esentiali: acid palmitic,  acid stearic, acid oleic, acid linoleic, acid linolenic, este bogat în squalane.

Uleiul de argan ajuta la cicatrizarea leziunilor tegumentare, este benefic pentru preparate destinate reducerii umflaturilor si ameliorarii durerilor musculare. Ajuta la regenerarea parului si unghiilor, este indicat  pentru tratamentul parului degradat, da stralucire si vigoare parului, intareste unghiile fragile.  Este indicat  pentru tenul matur si pentru tenul acneic, lupta impotriva ridurilor.
Uleiul de argan il gasiti aici.

Likes(0)(0)