Articol publicat pe www.desprespa.ro

Pornind de la premisa ca omul mediu foloseste circa 10 produse de ingrijire personala si a sanatatii, sa vedem ce pot sa faca aceste produse prin ceea ce contin ele.

Pentru a fi ingrijit si a arata bine ne incojuram de cateva produse absolut necesare cum ar fi sapunul de toaleta, sau gelul de dus, peria si pasta de dinti, antiperspirantele, parfumurile, crema de ras si lotiunea dupa ras la barbati, iar in ceea ce ne priveste pe noi femeile, aducem in atentie crema de fata, demachiantul, lotiunea tonica si crema de corp.
Femeile mai au in arsenalul lor si rujul de buze, fardurile de ochi, pudra sau fondul de ten si samponul sau vopseaua de colorat parul.
Acasa toti folosim detergentul de rufe, eventual balsamul, solutia, sau detergentul de spalat vase, cel putin o solutie de curatat podele, obiecte sanitare si geamuri.

Cred ca am atins in mare produsele cu care ne inconjuram si cele pe care le folosim zi de zi, adunate rezulta o suma mare.

Din ce sunt fabricate si ce contin aceste produse? Produsele conventioanele de intretinere sunt de regula fabricate din ingrediente de sinteza majoritatea toxice deoarece contin : formaldehide, plumb, solventi, plastifianti, conservanti, agenti de lipire, vopsele, si substante antimicrobiene.
Ceea ce este si mai grav unele contin si substante care imita hormonii!

Noi folosim zi de zi cantitati mai mari sau mai mici din aceste produse, iar toxinele se acumuleaza zilnic in corpul nostru.

In general atunci cand se achizitioneaza produsele de ingrijire a casei, sau a lucrurilor din casa este mai dificil dar nu imposibil sa gasim produse mai putin nocive, ecologice, impedimentul ar fi pretul mult mai mare al acestor produse.

Cand este vorba de piele, adica cel mai mare organ al corpului,  pe ea aplicam sapunuri, lotiuni, creme, deodorante, rujuri, sampoane, parfumuri si alte produse pentru corp, de insanatosire sau remediere. Toate acestea odata ajunse in piele, unele din ele sunt transportate si in fluxul sangvin, astfel unele sunt metabolizate sau eliminate.

Industria de ingrijire personala are cea mai ”larga permisivitate”comparativ cu orice alta ce industrie, când vine vorba de alegerea ingredientelor. Aceasta permisiune vine de la insusi organele abilitate, altfel spus ”lupul paza la stana”.

In anul 2000 cercetatorii au descoperit ca in industria produselor cosmetice se ascund foarte multe ingrediente cauzatoare de cancere, malformatii congenitale, impotenta , sterilitate.
De exemplu:

– Parfumurile indica prezenta a pana la 200 de chimicale diferite. Compuşii inclusi în parfumuri sunt toxici pentru om şi suspectate, sau dovedit cancerigene. Expunerea la parfumuri poate afecta sistemul nervos central, cauzand depresie, hiperactivitate, iritabilitate si alte schimbari comportamentale.

Puteti evita aceste produse chimice prin alegerea de produse parfumate cu ingrediente naturale şi uleiurile esentiale.

– Coloranţii artificiali sunt culori certificate pentru folosira lor in alimente, medicamente, produse cosmetice şi este aprobata folosirea lor. Pe langa faptul ca au, gudron din huilă şi din petrol, coloranţii artificiali ar putea avea si metale grele, cum ar fi plumbul şi mercurul.

– Familia parabenilor sunt produse chimice – inclusiv metil paraben, etil paraben, propil paraben, butil paraben, si paraben izobutil, sunt utilizate drept conservanţi şi sunt incluse în numeroase produse cosmetice si de ingrijire. Aceste substante chimice mai sunt foarte perculoase deoarece imita hormonul feminin estrogenul. Ei sunt considerati a fi parţial responsabili pentru scaderea fertilitatii masculine si a instalarii pubertatii precoce la fete.

– “Criminale” sunt si substantele adaugate în dezinfectanţii din baie – fenol, crezol, şi etanol, care sunt adesea folosite în apa de gura. Apele de gura si pastele de dinti sunt constituite din sute de elemente chimice care daca sunt inghitite sunt otravitoare pentru orgasnism.

“Netoxice” poate însemna că mai puţin de jumătate din animalele de laborator au murit în termen de două săptămâni de când au fost expuse studiilor de laborator la ingerarea acestor produse.
Hipoalergen – termenul este minimalist, acest termen este în întregime nereglementat.

Urmariti acest film reprezentiv despre toxinele din cosmetice – MAKE-UP aici: Breast Cancer & The Estrogen Connection

Din fericire tot mai multi oameni devin tot mai constienti de pericolele din toxinele ce se afla in produsele de sanatate si frumusete.

In multe tari europene si in America curentul celor care au renuntat la podusele conventionale de sinteza este tot mai mare, multi oameni practic au renuntat la o parte din otravurile cotidiene. La noi in tara deja tot mai multi oameni constientizeaza necesitatea folosirii produselor de ingrijire si infrumusetare din ingrediente naturale sau de origine naturala.

Pentru aceasta in masura in care avem informatiile utile, dorim sa vi le aducem la cunostinta, pentru a va proteja sanatatea si a putea alege cu discernamint produsele de ingrijire personala.

 

Likes(2)(0)